Знам’янський район
Влада / Суспільство

Діалог з громадськістю

Діалог з громадськістю
Розвиток громадянського суспільства є однією з найважливіших умов становлення України як європейської держави з високим рівнем демократичних цінностей та консолідації суспільства.
Однією з форм співпраці органів виконавчої влади та інститутів громадянського суспільства є зустрічі, засідання за «круглим столом», участь громадськості у засіданнях дорадчих органів, створених при структурних підрозділах райдержадміністрації та органах місцевого самоврядування.

У рамках виконання Указу Президента України від 26 лютого 2016 року №68 «Про сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» 21 жовтня 2016 року відбулося засідання районної медичної ради за участі медичних працівників району та громадськості, під час якого обговорено питання про стан захворювання населення на грип на ГРВІ, проведення профілактичних щеплень та вжиття заходів щодо профілактики захворювань.

Медичні працівники довели до відома присутніх про стан захворюваності на грип та ГРВІ в районі, заходи з профілактики інфекційних захворювань та шляхи їх вдосконалення.

Учасники заходу дізналися, що протягом епідемічного сезону 2015-2016 років на грип та ГРВІ в Знам’янському районі перехворіло 6150 осіб, що становило 14,8% від населення району. Питома вага дітей віком до 17 років серед хворих становила 73,2%. Серед населення району здебільшого циркулювали вірусу грипу типу А, В, парагрипу, РС — та аденовіруси. Обсяги імунізації проти грипу були незначними – 0,3% від загальної чисельності населення району.

За даними ВООЗ, Українського Центру грипу та ГРВІ в епідемічному сезоні 2016-2017 років в Україні прогнозується переважно циркуляція вірусів грипу А/Каліфорнія/7/2009(Н1N1)pdm09-подібний вірус, A/Hong Kong/4801/2014 (Н3N2) подібний вірус, вірус B/Brisbane/60/2008.

У ході обговорення питання порядку денного засідання медичної ради її учасники відпрацювали заходи щодо зменшення інтенсивності епідемії грипу і гострих респіраторних вірусних інфекцій в епідемічному сезоні 2016-2017 року, а також вирішили активізувати санітарно-освітню роботу з питань профілактики ГРВІ, грипу та їх ускладнень за допомогою місцевих засобів масової інформації, випуску санітарних бюлетенів, пам’яток, проведенням бесід та лекцій.

Проведення консультацій з громадськістю відбувається з метою вирішення питань економічного, соціального, гуманітарного та культурного розвитку району.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF