Знам’янський район
Влада / Суспільство

Черговий виїзд спеціалізованого формування «Служба соціальної підтримки сімей»

Черговий виїзд спеціалізованого формування «Служба соціальної підтримки сімей»
20 жовтня відбувся черговий виїзд спеціалізованого формування «Служба соціальної підтримки сімей» районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Мета його роботи — допомогти сім’ям подолати складні життєві обставини, в яких вони опинились і не можуть подолати самостійно, здійснення соціального супроводження прийомних сімей та дитячого будинку сімейного типу, надання психологічної допомоги демобілізованим учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей. Заходи проводились на території Дмитрівської сільської ради.

До роботи із сім’ями був залучений психолог регіонального центру медико-психологічної реабілітації учасників АТО та працівник Дмитрівської сільської ради.

Всього відвідано 9 сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, в яких виховується 24 дитини. Санітарно-гігієнічні умови проживання однієї сім’ї визнано незадовільними, матір дитини попереджено про виконання батьківських обов’язків належним чином та надано термін 1 тиждень для виправлення ситуації.

Всім членам сімей надано необхідні соціальні послуги відповідно до потреб.

Черговий виїзд спеціалізованого формування «Служба соціальної підтримки сімей»

Під час роботи з прийомною сім’єю, в якій виховується 2 дітей, позбавлених батьківського піклування та дитячим будинком сімейного типу, в якому виховується 9 дітей даної категорії, прийомним батькам та батькам-вихователям надано комплекс соціальних послуг, направлений на вирішення питань виховання та навчання дітей підліткового віку.

"ВК" у PDF