Олександрівський район
Влада

7 населених пунктів Олександрівського району потребуть грошової оцінки земель

7 населених пунктів Олександрівського району потребуть грошової оцінки земель
17 жовтня голова районної державної адміністрації Ольга Борота провела оперативну нараду з керівниками структурних підрозділів районної державної адміністрації, територіальних органів міністерств та відомств. У нараді взяв участь голова районної ради Григорій Гончаренко.
На нараді головний спеціаліст відділу Держгеокадастру в Олександрівському районі Інна Березенко інформувала про стан використання в районі коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва та проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів. За її словами, на початок поточного року сума коштів, які надійшли в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва становили 38487 грн. Олександрівською селищною радою проплачені кошти в сумі 4944 грн. за виконання робіт щодо складання технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельної ділянки, на якій розташований міст через річку Тясмин та ділянки дороги між мостом та шляхопроводом по вул. Незалежності України в смт.Олександрівка. На сьогодні залишок коштів становить 33543 грн.

На перше півріччя 2016 року на території Олександрівського району потребувала актуалізації (повторна) нормативна грошова оцінка земель 38 населених пунктів.

Відділ Держгеокадастру в Олександрівському районі провів організаційну роботу з органами місцевого самоврядування Олександрівського району щодо вжиття заходів стосовно виконання плану-графіка проведення робіт з нормативної грошової оцінки земель населених пунктів у першому півріччі 2016 року, затвердженого головою Кіровоградської обласної державної адміністрації.

На сьогодні всі сільські та селищні ради Олександрівського району, яким необхідно провести нормативно-грошову оцінку населених пунктів (за винятком Родниківської сільської ради) своїми рішеннями затвердили технічні документації з нормативної грошової оцінки населених пунктів та оприлюднили до 15 липня поточного року в засобах масової інформації (на сайті Олександріської районної ради або районної газети «Вперед»).

На даний час на території Олександрівського району потребує актуалізації (повторна) нормативна грошова оцінка земель 7 населених пунктів, з них у II півріччі 2016 року – 5 населених пунктів (Родниківська с/р), у І півріччі 2017 року – 2 населених пункти (с.Івангород, с.Стримівка). Відділом направлено листи сільським радам із роз’ясненням щодо необхідності проведення робіт з нормативної грошової оцінки земель населених пунктів.

Також, у ході наради порушувалися питання стану криміногенної ситуації та надзвичайних подій у районі.

За результатами наради дано відповідні доручення.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF