Знам’янський район
Влада

Нарада з головами ОСББ та ЖБК міста

Нарада з головами ОСББ та ЖБК міста
Під головуванням секретаря міської ради Наталії Клименко відбулася нарада членів органів самоорганізації населення - головами ОСББ та ЖБК нашого міста.
Начальником відділу забезпечення діяльності міської ради Н.Брунцвік була надана присутнім інформація про результати звітно-виборчих зборів громадян, що тривали, відповідно до рішення виконавчого комітету, протягом травня-серпня 2016 року. За результатами проведених зборів наразі у місті обрано 34 голови квартального комітету, 13 голів та 67 секретарів будинкових комітетів міста. Наразі в місті діє 68 ОСББ та 7 ЖБК, житлові будинки яких входять також до складу одного з будинкових чи квартальних комітетів міста. На даний час у місті є два будинкових комітети міста №2 та №4 на території розташовані будинки, де створені ОСББ і тому їх представництво має бути обрано мешканцями об’єднань.

Головним спеціалістом з правових питань відділу забезпечення діяльності міської ради Є.Скляровським проінформовано присутніх щодо впровадження процесів децентралізації влади та реалізації закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» в частині основних понять та визначень, стадії затвердження перспективного плану на рівні області, переваг створення об’єднананої територіальної громади та основних вимог до центру об’єднаної територіальної громади, а також її фінансування.

Головний інженер КП «Знам’янський комбінат комунальних послуг» О.Чернявський, під час обговорення питання підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 р.р., відзначив, що на даний час укладання договорів між комунальним підприємством на ОСББ відбувається на чотири основні комунальні послуги ( вивезення ТПВ, перевірка ДВК, освітлення місць загального користування та дератизація). На даний час перевірка ДВК в житлових будинках відбувається по графіку, що затверджується на календарний рік.
До присутніх звернувся начальник Знам’янського УЕГГ Самарін Ф.В. щодо сприяння працівникам підприємства під час проведення планових перевірок газового обладнання. Відповідно до чинного законодавства, власники зобов’язані надавати доступ до своїх помешкань.

Головний інспектор Знам’янського МРВ Управління ДСНС України у Кіровоградській області, підполковник служби цивільного захисту В.Бобоша роз’яснив присутнім необхідність забезпечення вільного доступу до помешкань ( через балкони) під час виникнення необхідності, та своєчасного видалення гілок дерев, що знаходяться на прибудинковій території та мають розгалуджену крону.

Інспектор ДПРЧ-18 Управління ДСНС України у Кіровоградській області Ю. Шмалько надав присутнім інформацію щодо можливості залучення працівників пожежно-рятувальної частини під час проведення зборів громадян за місцем проживання з метою проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з населенням міста з питань пожежної безпеки, дій населення під час звукового сигналу «Увага всім» тощо.

Протягом наради виступаючі відповіли на питання присутніх, що стосувалися: тарифів на житлово-комунальні послуги; виготовлення технічної документації на житлові будинки; переліку проблемних питань в житлових будинках, де створено та діють ОСББ, та їх вирішення; передачі житлових будинків з балансу КП «Знам’янський ККП» на баланс ОСББ; дій населення в надзвичайних ситуаціях; створення Асоціації ОСББ в місті Знам’янка тощо.

Наприкінці наради секретар міської ради Н.Клименко подякувала присутнім за роботу та запросила взяти участь у міських заходах з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку, які відбудуться 1 жовтня у міському парку відпочинку.

На нараді також були присутні та прийняли участь у обговоренні питань порядку денного: голови ОСББ та ЖБК міста, депутати міської ради В.Мацко, К.Пастух, А.Тесленко, І.Микуляк, Ю.Сопільняк, керуюча справами міськвиконкому І.Ратушна, голова міської організації ветеранів України Г.Бабійчук, представники Знам’янського відділу поліції та Знам’янського ВКГ ОКВП «Дніпро-Кіровоград», керівник КП «Знам’янський ККП» М.Коротченко, в.о. начальника УМА та ЖКГ М.Берлова, представники засобів масової інформації.

За результатами наради прийняті рішення та буде надано доручення відповідним структурним підрозділам апарату управління Знам’янської міської ради.

"ВК" у PDF