---
Влада

Цього літа в області працювало 529 пришкільних таборів відпочинку для дітей

Цього літа в області працювало 529 пришкільних таборів відпочинку для дітей
Про це повідомив начальник управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Таборанський на щотижневій апаратній нараді.
За словами посадовця, профільним управлянням облдержадміністрації перед початком літньої оздоровчої кампанії 2016 року було визначено кілька основних завдань. По-перше, забезпечити доступність кожній дитині шкільного віку до послуг з відпочинку та оздоровлення шляхом організації таборів при кожному загальноосвітньому навчальному закладі. По-друге, зробити відпочинок дітей змістовним. І по-третє, максимально активізувати роботу мовних таборів. Володимир Таборанський також підкреслив, що цього літа діти відпочивали не примусово, як це було раніше, а добровільно – виключно за власним бажанням. Тому лише завдяки змістовному наповненню програм (школярі мали змогу розвивати і інтелектуальні, і творчі, і фізичні здібності) кількість охоплених відпочинком дітей зросла майже на три тисячі.

Начальник профільного управління також відзначив, що цього року на 2 мільйона гривень зріс і фінансовий ресурс на організацію літньої оздоровчої кампанії. Зокрема, значна увага приділялася відпочинку дітей пільгових категорій (сиріт, інвалідів, з багатодітних сімей і сімей учасників АТО). Загалом послугами відпочинку було охоплено близько 20 тисяч дітей-пільговиків.

За словами Володимира Таборанського, спостерігалася і суттєва динаміка стосовно організації літніх мовних таборів, шкіл та груп. Так, якщо минулого року таких в області працювало 117, то цього літа – 471. У тих закладах, де не було мовних таборів, обов’язково застосовували елементи роботи, які передбачали застосування знань дітей з іноземної мови на практиці у цікавій ігровій формі. До роботи в мовних таборах області було залучено 9 волонтерів-іноземців, 24 студенти і понад 800 вчителів іноземної мови. На базі трьох навчальних закладів Кіровоградщини протягом 14 днів працювали мовні табори "GoCamps", особливістю яких є проведення усього виховного процесу іноземною мовою, а також літня мовна школа для учнів 8 класів при машинобудівному коледжі КНТУ.

– Основні формами, які були застосовані в літніх таборах і дали позитивний результат, – це підготовка різноманітних проектів, інтелектуальні ігри, заочні подорожі, екскурсії, перегляди фільмів із субтитрами, театральні постановки, – зазначив Володимир Таборанський. – Різноманітність форм, задіяних у роботі таборів, дала свій результат: діти відпочили змістовно, цікаво і, головне, підготувалися до нового навчального року та набралися сил.

Таким чином, завдяки проведеній роботі з організації літнього відпочинку дітей, за словами посадовця, наша область увійшла до п’ятірки лідерів в Україні.

"ВК" у PDF