Знам’янський район
Влада

Відбулася чергова вісімнадцята сесія Знам’янської міської ради

Відбулася чергова вісімнадцята сесія Знам’янської міської ради
Під головуванням міського голови Сергія Івановича Філіпенка, відбулася чергова вісімнадцята сесія Знам’янської міської ради сьомого скликання. Перед пленарним засіданням присутні вшанували хвилиною мовчання героїв-знам’янчан, що загинули під час проведення антитерористичної операції.
В цей день пролунали слова привітання з Днем народження для депутатів міської ради О.Рубана, С.Лєвінте, І.Зіньковської, Р.Кондратьєва, Н.Тесленко, А.П.Мороза.

Відповідно п.3 до ст.35 Регламенту Знам’янської міської ради сьомого скликання, прийняття рішень відбувалося шляхом поіменного голосування шляхом оголошення позиції депутата. Засідання сесії міської ради транслювалося в он-лайн режимі в мережі інтернет і є доступним для просмотру в розділі сайту міської ради «Міська рада. Он-лайн трансляції засідань міської ради».

До порядку денного сесії Знам’янської міської ради сьомого скликання було включено 52 проекти рішень. Міська рада затвердила зі змінами та доповненнями 38 рішення та 9 депутатських запитів. Два проекти рішення були зняті з розгляду суб’єктами подання, а інші проекти не набрали необхідної кількості голосів.

Депутатами не підтримано проекти рішень: «Про внесення змін до рішення міської ради від 22.04.2016 р. №194 «Про затвердження структури та загальної чисельності апарату Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів міської ради», «Про затвердження заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів – начальника фінансового управління», «Про затвердження кількісного складу виконавчого комітету Знам’янської міської ради», «Про внесення доповнень до рішення міської ради від 22 січня 2016 року №100 «Про Програму регулювання чисельності беспритульних тварин в м.Знам’янка на 2016-2020 р.р.», «Про внесення змін до п.2 рішення міської ради від 22.04.2016 року №175 «Про припинення комунальних підприємств «Ринокторгсервіс», «Знам’янська міська друкарня», «Знам’янське спеціалізоване міське комунальне підприємство «Ритуал», «Знам’янська житлово-експлуатаційна контора №1» шляхом приєднання до комунального підприємства «Знам’янський комбінат комунальних послуг», «Про внесення змін до рішення міської ради від 19.02.2016 № 131 «Про затвердження Положення про електронні петиції”», «Про затвердження Правил утримання тварин в м.Знам’янка», «Про звіт тимчасової контрольної комісії по перевірці якості та об’єму виконаних робіт по заміні вікон у закладах освіти за 2015рік», «Про надання згоди на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки садівничому товариству «Садово-городницьке товариство «Світанок»», «Про затвердження проекту землеустрою ( для подальшого заключення договору оренди земельної ділянки) ТОВ «Акватек-М»», «Про надання згоди на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки ТОВ « Геоід»», «Про надання згоди на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки гр. Молчан Н.Ю.». З рішеннями міської ради, що затверджені на черговій вісімнадцятій сесії міської ради, можна буде ознайомитися на сайті міської ради, а перелік прийнятих рішень буде оприлюднено в газеті Знам’янської міської ради «Знам’янські вісті».

У різному, секретар міської ради Н.Клименко довела до відома депутатів міської ради відповіді, що були отримані після розгляду звернень депутатів міської ради сьомого скликання. Так, розглянувши звернення депутатів міської ради щодо ціно-утворення на житлово-комунальні послуги, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України (Мінекономрозвитку України) надано роз’яснення, що запровадження мораторію на підвищення цін/тарифів на житлово-комунальні послуги не узгоджується з вимогами законодавства та призведе до збільшення бюджетних видатків на державне цінове/тарифне регулювання у зазначеній сфері економічної діяльності.

Міністерством соціальної політики України (Мінсоцполітки) розглянувши звернення щодо перегляду коригуючих коефіцієнтів для розрахунку розміру витрат природного газу на потреби опалення, було повідомлено, що внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» відбулося з урахуванням наданих пропозицій центральних органів виконавчої влади та підприємств галузі по закінченню опалювального сезону 2015/2016 років. Даними змінами: відкориговано окремі соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами з урахуванням фактичного споживання енергоносіїв домогосподарствами протягом опалювального періоду 2015-2016 років ( оскільки фактичні обсяги використання природного газу для індивідуального опалення протягом вказаного опалювального періоду були меншими за соціальні нормативи, в межах яких призначалися субсидії, преглянуто норми природного газу з 7 до 5.5 куб.м на 1 кв.м опалювальної площі на місяць); змінено коригуючі коефіцієнти для розрахунку розмір витрат електричної енергії та природного газу на потреби опалення, а також встановлено окремі коригуючі коефіцієнти для розрахунку розмір витрат теплової енергії на централізоване опалення. Наразі коригуючі коефіцієнти встановлено для 1-2 поверхових будівель та будівель на 3 і більше поверхів. При цьому Постановою не передбачено можливості застосування зазначених нормативів з урахуванням окремих коригуючих коефіцієнтів для різних поверхів будинків та місця розташування квартир.

Регіональною філією «Одеська залізниця», розглянувши звернення депутатів Знам’янської міської ради сьомого скликання щодо пропозиції назвати один з електропоїздів Знам’янського оборотного моторвагонного депо на честь Капелюхи Сергія Вікторовича, колишнього помічника машиніста РПД-7 моторвагонного депо Одеса-Застава-1, який героїчно загинув у зоні проведення антитерористичної операції, повідомлено, що, для вшанування пам’яті всіх загиблих, а це з 2014 року – 10 працівників регіональної філії «Одеська залізниця», прийнято рішення про встановлення пам’ятника на території моторвагонного депо Одеса-Застава-1. На теперішній час готуються ескіз пам’ятника, надписів та зображень, тумб з іменами загиблих залізничників.

Також секретар міської ради Наталія Миколаївна Клименко зачитала заяву депутата Знам’янської міської ради сьомого скликання Озеряного Олександра Анатолійовича щодо закріплення за ним виборчого округу №20 м.Знам’янка у зв’язку з тим, що депутат міської ради Щава О.О., який був обраний по даному округу від політичної партії «Опозиційний блок», дострокового припинив свої повноваження.

Запросила Наталія Миколаївна присутніх депутатів на збори голів ОСББ та ЖБК міста, голів та секретарів будинкових комітетів міста, голів квартальних комітетів міста, які відбудуться 26,27,28 вересня о 13.00 в залі засідань міської ради відповідно.

Відповідно до плану роботи Знам’янської міської ради сьомого скликання 28 вересня 2016 року відбудеться День депутата, на який запрошено депутатів міської ради сьомого скликання.

Депутат міської ради Наталя Тишкевич висловила слова подяки міському голові Сергію Івановичу Філіпенку, депутатам міської ради, генеральному директору ТОВ «Геоід» Сергію Вікторовичу Кліпацькому за сприяння в організації та придбанні фотовиставки «Будні АТО», яка була створена за кошти міського бюджету та завдяки учасникам АТО, а з 23 вересня 2016 року розташована у фойє на другому поверсі виконавчого комітету Знам’янської міської ради. Далі виставка буде представлена на підприємствах, установах, організаціях, закладах освіти міста.

Звернулася Наталя Миколаївна з проханням надати допомогу щодо придбання автомобіля для воїнів знам’янчан, які знаходяться наразі в зоні проведення АТО. Подякувала депутатам міської ради Людмилі Іванівні Семиніній та Віктору Анатолійовичу Озеряному за надану допомогу під час вирішення питань, що турбували знам’янчан - учасників АТО

У роботі сесії міської ради також взяли участь: А.Тесленко – депутат Кіровоградської обласної ради, О.Дьячкова – прокурор Знам’янської місцевої прокуратури, А.Кравчук – начальник штабу Знам’янського відділу поліції, В.Загородня – перший заступник міського голови, С.Гребенюк – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів, І.Ратушна – керуюча справами міськвиконкому, Г.Бабійчук – голова Знам’янської міської організації ветеранів України, М.Коротченко – керівник КП «Знам’янський ККП», начальники та спеціалісти структурних підрозділів апарату управління Знам’янської міської ради, помічники-консультанти депутатів міської ради, представники засобів масової інформації, громадських організацій та міських організацій політичних партій, приватні підприємці міста, голови ОСББ.

На сесії міської ради були відсутні 5 депутатів міської ради: Т.Макарова – санаторно-курортне лікування, С.Гуров – причина відсутності не повідомлена, С.Кліпацький, С.Постика – відрядження, Є.Ліщенко – перебуває в зоні проведення АТО.

"ВК" у PDF