Олександрівський район
Влада

В Олександрівській райдержадміністрації звітували про оздоровлення 1518 дітей

В Олександрівській райдержадміністрації звітували про оздоровлення 1518 дітей
26 вересня голова районної державної адміністрації Ольга Борота провела оперативну нараду з керівниками структурних підрозділів районної державної адміністрації, територіальних органів міністерств та відомств. У нараді взяв участь голова районної ради Григорій Гончаренко.
На нараді начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Людмила Ковтун та начальник відділу освіти райдержадміністрації Сергій Тимко доповіли про підсумки оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2016 року. За їх словами, Станом на 1 вересня оздоровленням та відпочинком охоплено 1518 дітей. Особлива увага приділялась оздоровленню дітей пільгових категорій. Протягом літньої кампанії було оздоровлено 62 дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 672 дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, 55 дітей – інвалідів, 35 дітей, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, 83 дітей, батьки яких беруть участь в проведенні антитерористичної операції, 26 дітей внутрішньо переміщених осіб, 7 дітей, які перебувають на диспансерному обліку, 111 талановитих та обдарованих дітей, 332 дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села.

Одним з основних чинників забезпечення якісного оздоровлення та відпочинку дітей стало належне та своєчасне фінансування. В місцевому бюджеті району на 2016 рік виділено кошти на оздоровлення та відпочинок дітей у стаціонарних закладах в сумі 192,8 тис. грн., на оздоровлення дітей в пришкільних таборах 232,8 тис. грн. та на оздоровлення дітей – інвалідів – 73,1тис.грн. На оздоровчу кампанію 2016 року використано 592,7 тис. грн.

Влітку 2016 року в районі працювали ДЗОВ «Жовтень» та Староосотський дитячий обласний протитуберкульозний санаторій, в яких оздоровлювалися та відпочивали діти із нашого району.Забезпечено оздоровленням і відпочинком в стаціонарних закладах оздоровлення – 359 дитини, із них 224 дітей пільгових категорій.

За рахунок коштів державного бюджету в УДЦ «Молода гвардія» оздоровлено 4 дитини з малозабезпечених багатодітних сімей та в МДЦ «Артек» 1 дитину з малозабезпеченої сім’ї.

За рахунок коштів обласного бюджету в таборах ДЗОВ «Рассвет» та ДЗОВ «Бригантина» оздоровлено 22 дитини пільгової категорії.

За рахунок коштів районного бюджету оздоровлено в ДЗОВ «Жовтень» 47 дітей. а саме: 1 дитина – сирота, 4 дітей позбавлених батьківського піклування,

За рахунок коштів районного бюджету оздоровлено 10 дітей – інвалідів, відповідно до поданих заяв.

У 2016 році на базі загальноосвітніх навчальних закладів функціонувало 30 таборів, із них 21 табір відпочинку з денним перебуванням та 9 профільних. Відпочинок учнів 1-10 класів у пришкільних таборах відбувався протягом 14 днів

Всього було охоплено відпочинком 1159 дітей. З них: в пришкільних таборах з денним перебуванням – 908 дітей, в профільних: 251 дитина. Першочергово охоплені відпочинком 788 дітей пільгових категорій. З них: 49 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 45 дітей-інвалідів, 568 дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей, 35 постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, 67 дітей, батьки, яких перебувають в районах проведення АТО, 24 дітей, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО, 111 – талановитих та обдарованих дітей.

Фінансування оздоровчої кампанії в 2016 році здійснювалося за рахунок коштів районного бюджету та бюджетів сільських і селищних рад. На оздоровчу кампанію витрачені кошти в сумі 237,7 тис. грн.

Також, у ході наради порушувалися питання стану криміногенної ситуації та надзвичайних подій у районі, підсумки святкування 231-ї річниці селища Олександрівка та підготовка до опалювального сезону.

За результатами наради дано відповідні доручення.

"ВК" у PDF