---
Влада / Суспільство

Сергій Кузьменко: Люди, які працюють на землі, мають отримувати достойні зарплати

Інформуючи про рівень заробітної плати за січень-липень поточного року в сільському господарстві, директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Коренюк повідомив, що лише по 6 районах області вдалося досягти запланованих показників.
Це агропідприємства Олександрівського, Голованівського, Долинського, Онуфріївського, Новоукраїнського та Добровеличківського районів.

Серед аутсайдерів, де найнижчі показники із заробітної плати: Вільшанський, Благовіщенський та Новгородківський райони.

Всього, за словами Сергія Коренюка, за звітний період аграріями області було отримано заробітної плати на загальну суму 380,3 млн. грн. При цьому, середній показник заробітної плати на одного працівника склав 3774 грн.

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко відзначив, що в агропромисловому комплексі є усі необхідні ресурси для того, аби виплачувати працівникам достойну заробітну плату. – У той час, коли середня заробітна плата по державі сягнула 5 тис. грн., а в окремих господарствах й досі виплачують працівникам від 1,7 до 2 тис. грн., така ситуація є неприпустимою, – відзначив очільник області.

Ураховуючи зазначене, Сергій Кузьменко звернувся до голів районних державних адміністрацій та фіскальної служби в області з вимогою взяти зазначене питання під особистий контроль, щоб люди, які працюють на землі, мали можливість отримувати достойні зарплати.

"ВК" у PDF