---
Влада / Суспільство

На Кіровоградщині триває ремонт доріг державного значення

На Кіровоградщині триває ремонт доріг державного значення
Заступник голови облдержадміністрації Андрій Коломійцев прокоментував хід ремонтних робіт доріг державного значення, що виконуються в області.
Говорив він про ремонт трьох відрізків автодороги М-04 Знам'янка-Луганськ-Ізварине. Перший із них – це 6 – 18 км, де завершені підготовчі роботи з фрезерування, наразі вирівнюється шар покриття (станом на 2 вересня було влаштовано 31 тис. кв. м. цього шару) та підсилюється основа шаром органно-мінеральної суміші (уже підсилено 18,5 тис. кв. м. покриття). Вартість виконаних робіт по даному відрізку дороги становить 18 млн. грн., або це 27% від запланованого обсягу. На відрізку 18 – 30 км також тривають підготовчі роботи та роботи з фрезерування. Наразі облаштовано основу із органно-мінеральної суміші на площі 28 тис. кв. м. на загальну суму 800 тис. грн. І на відрізку 30 – 40 км проводяться підготовчі роботи – ліквідація ямковості та пучин.

Як повідомив далі заступник голови ОДА, на об’єкті поточного середнього ремонту автодороги М-12 Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам'янка 578 – 589 км вже завершені роботи з улаштування вирівнюючого та нижнього шарів покриття, влаштовано 84 та 50 тис.
кв. м. відповідно, та влаштовано 50 із 87 тис. кв. м. верхнього шару покриття, які передбачені проектною документацією. Вартість виконаних робіт – 17 млн.грн., або 62% від запланованої суми.

Андрій Коломійцев нагадав, що всього на ремонт доріг в області на поточний рік Уряд виділив 225,6 млн.грн.

Передбачена для області і субвенція за рахунок кредитних коштів – 127 млн. грн. За ці кошти планується завершення робіт на двох ділянках автомобільної дороги в обхід Знам'янки, протяжністю 6,4 км (77,2 млн. грн.), а також завершення капітального ремонту дороги Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам'янка км 614 – 619, протяжністю 5,2 км, і поточний ремонт дороги Новгородка-ст.Шарівка-Нова Прага, протяжністю 13,2 км (19,8 млн.грн.) та автодороги Недогарки-Світловодськ – введення в експлуатацію 5,3 км дороги вартістю 28,6 млн.грн. При цьому Андрій Коломійцев зауважив, що область співфінансує роботи по даним об’єктам у обсязі 10%.

Зросла, за словами посадовця, і сума коштів виділена для області для проведення робіт з експлуатаційного утримання та поточного дрібного ремонту доріг, цього року вона становить 163,6 млн. грн., а в минулому році – 124 млн.грн.

Окремо Андрій Коломійцев прокоментував стан підготовки доріг до нового навчального року. Він повідомив, що на дорогах, де курсуватимуть шкільні автобуси виконано роботи з ремонту покриття на загальну суму 17,3 млн. грн. Найбільший обсяг робіт виконано у Долинському, Знам'янському, Кіровоградському, Компаніївському, Новоархангельському, Олександрівському та Петрівському районах.

Відзначив він і співпрацю дорожників та місцевих громад Олександрійського та Знам'янського районів, де до ремонтних робіт вдалося залучити додаткові кошти із місцевих бюджетів на суму більше ніж півмільйона гривень.

У підсумку голова ОДА Сергій Кузьменко закликав керівників територій не тішитися успіхами по ремонту доріг, адже за його словами, часу для завершення ремонтів за сприятливої погоди залишається не так уже і багато. Тому темпи виконання робіт, як вимагає очільник області, мають підвищуватися, але без шкоди стосовно їхньої якості.

"ВК" у PDF