Знам’янський район
Влада

Держслужбовців познайомили з вимогами до декларування доходів та статків у електронному вигляді

Держслужбовців познайомили з вимогами до декларування доходів та статків у електронному вигляді
16 серпня відбувся семінар з державними службовцями Знам'янської районної державної адміністрації щодо запровадження електронної системи декларування їх доходів та статків, яка почала свою роботу з 00:00 годин 15 серпня.
Учасники заходу ознайомились з ключовими положеннями законодавства щодо декларування та системою електронного декларування доходів та статків державних службовців.

Держслужбовців познайомили з вимогами до декларування доходів та статків у електронному вигляді

Службові особи, які на день початку роботи системи електронного декларування, займають згідно зі статтею 50 Закону України «Про запобігання корупції» відповідальне та особливо відповідальне становище (категорії «А» та «Б»), зобов’язані подати декларації за 2015 рік у порядку, встановленому цим законом, протягом 60 календарних днів після початку роботи системи.

Державним службовцям, які займають відповідні посади, надання послуг електронного цифрового підпису (електронних ключів) буде здійснено на безоплатній основі або через інтернет-ВankID від НБУ та інших банків.

Посадовці в електронній декларації, окрім персональних даних, мають зазначати об’єкти нерухомості та незавершеного будівництва, цінне рухоме майно, вартість якого перевищує 100 мінімальних заробітних плат, цінні папери, нематеріальні активи, наявні грошові активи, а також фінансові зобов’язання, що належать суб’єкту декларування або членам його сім’ї.

У разі подання завідомо недостовірних відомостей або умисне неподання зазначеної декларації, суб’єкт декларування каратиметься штрафом від 2,5 до 3 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або позбавленням волі на строк до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Кримінальна відповідальність для суб’єкта декларування наставатиме в разі подання завідомо недостовірних відомостей у декларації, якщо «похибка» у внесених декларантом відомостях становитиме понад 362,5 тис. грн.

"ВК" у PDF