Світловодський район
Влада / Суспільство

Світловодські перевізники порушують умови укладених договорів

Світловодські перевізники порушують умови укладених договорів
8 серпня перший заступник міського голови Олена Балюк скликала чергове засідання комісії з питань здійснення контролю за дотриманням перевізниками умов укладених договорів про організацію перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування.
На засідання комісії були запрошені представники перевізників, з якими укладений строковий договір на міські перевезення за конкретними маршрутними напрямками. Серед головних причин, які стали передумовами для запрошення перевізників, стало грубі порушення умов укладених договорів.

Світловодські перевізники порушують умови укладених договорів

Як приклад, по №23 маршруту минулої неділі не було вечірніх автобусів, що обурило громадськість, яка власне, і звернулася до представників влади із запитаннями та зауваженнями. Представник перевізника на зауваження відповів, що з маршрутним таксі по даному напрямку відбулися технічні складності, тому і перевезення не відбулося. Начальник управління економіки Олександр Наумчик зауважив, що така ситуація трапляється вже не вперше, а ще важливо нагадати про «симбіоз» маршрутів №23 і №7. До кінцевої зупинки маршрутне таксі йде під №23, а потім міняє свій напрямок на №7, що є грубим порушенням правил укладеного договору, і це відомо перевізнику. Важливий і той факт, що №23 є перевізником пільгової категорії населення, а враховуючи таку зміну маршрутних напрямків страждають пільговики. До речі, перевізник який здійснює пільгові перевезення отримує від держави відшкодування.Члени комісії з питань стану пасажирських перевезень зауважили на порушенні перевізників умов укладених договорів.

Олена Балюк наголосила, якщо перевізники не будуть дотримуватися умов договору, то ніщо не заважає цей договір розірвати, до речі на сьогодні вже є рішення виконкому про не виконання умов договору по перевізникам. Олександр Наумчик, також перерахував умови, за якими повинні працювати маршрутні таксі: дотримання маршрутного розкладу, дотримання санітарних норм та техніки безпеки, поновлення інформаційного куточка (номери телефонів для звернення громадян; ПІП водія). Ближчим часом буде здійснена позапланова перевірка маршрутних таксі за певними напрямками. Комісія щодо здійснення контролю за дотримання перевізниками умов укладених договорів про організацію перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування посилить контроль щодо якості перевезень у вечірній час, у вихідні дні та щодо дотримання умов укладених договорів.

"ВК" у PDF