---
Влада

Кіровоградська область розпочала реалізацію канадського інвестиційного проекту

Кіровоградська область розпочала реалізацію канадського інвестиційного проекту
Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко провів робочу зустріч із канадськими представниками проекту з розвитку зерносховищ і сільськогосподарських кооперативів.
Проект фінансується Міністерством закордонних справ, міжнародної торгівлі і розвитку Канади. Орієнтовна тривалість проекту 5 років.

У рамках реалізації проекту планується побудова та подальший розвиток кооперативного зернового елеватора, створення програми кредитування під заставу зерна, залучення іноземних спеціалістів з агрономії та маркетингу.

Проект передбачає роботу фонду підтримки підприємництва жінок та молоді. За рахунок інвесторів закуплять сучасну сільськогосподарську техніку.

На початку зустрічі Олександр Чорноіваненко розповів про історію Кіровоградської області, її промисловість і перспективи розвитку сільського господарства. «Об’єднання зусиль для реалізації спільного проекту значно прискорить його реалізацію, ми, як місцева влада, за свого боку беремо на себе зобов’язання зробити все можливе для полегшення процесу вирішення низки політичних та адміністративних питань. На це у нас є політична воля та бажання розвивати область. Глибоко переконаний, що ми йдемо правильним шляхом», – зазначив Олександр Чорноіваненко.

Кіровоградська область розпочала реалізацію канадського інвестиційного проекту

Очільник обласної ради поцікавився про ставлення канадських партнерів до питання продажу сільськогосподарських земель.

«Продаж землі можливий лише у випадку прямої та довгострокової вигоди для місцевого населення та держави в цілому, також важливо, аби власниками землі були саме українці», – відповів член канадської делегації Маріо Ганьон – консультант Coop Federee.

«Моя позиція : на даний момент, я проти продажу сільськогосподарських земель в Україні. Земля - є надбанням наших людей, і вона свята для кожного українця. Завдання нашого покоління зберегти та передати нащадкам те, що нам передали наші батьки »,- підкреслив Олександр Чорноіваненко.

На зустрічі обговорили перспективи створення сімейних фермерських господарств із невеликим резервом територій, налагодження мережі таких сімейних підприємств, які позитивно впливали б на матеріальне забезпечення населення та сприяли розвитку села на Кіровоградщині.

Усі учасники проекту розуміють, що реалізація проекту буде не простою, адже менталітет українців і канадців у дечому відрізняється і ми це також враховуємо. Немає жодних ілюзій, що реалізація та створення перших успішних підприємств буде простою», - зазначив Маріо Ганьон.

Канадська делегація запросила представників з України до себе, з метою повного розуміння цілей проекту й особистого бачення потенціалу даної ідеї та успішних прикладів об'єднань серед малих сімейних ферм.

По завершенні зустрічі Олександр Чорноіванеко пообіцяв, після повернення з Канади поінформувати депутатський корпус про власні враження від такої системи ведення господарства та перспектив реалізації проекту на території Кіровоградської області.

Кіровоградська область розпочала реалізацію канадського інвестиційного проекту

Голова обласної ради вручив гостям символічні подарунки, інформаційні буклети про область, і побажав успіху в усіх починаннях.

"ВК" у PDF