Знам’янський район
Влада

Проекти повинні бути актуальними та соціально значущими

Проекти повинні бути актуальними та соціально значущими
Голова районної державної адміністрації О.Лукашов провів нараду з керівниками окремих структурних підрозділів райдержадміністрації з питання перспектив розвитку території, окремих галузей соціальної сфери району на перспективу, у якій взяли участь голова районної ради С.Макаренко.
На початку наради Олександр Сергійович наголосив, що у 2016 році вже сформований перелік соціальних заходів-проектів, які потенційно будуть виконані у цьому році. Насамперед, це заходи щодо соціально-економічного розвитку, які будуть реалізовані за рахунок субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24 червня 2016 року №395 (5 об’єктів). Крім того, передбачається реалізація проекту по Богданівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 ім. І.Г.Ткаченка за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. Вивчається питання щодо фінансування проекту з реконструкції очисних споруд с.Володимирівка за рахунок коштів фонду охорони навколишнього природного середовища.

Проекти повинні бути актуальними та соціально значущими

На рівні держави у 2017 році буде продовжено спрямування коштів на розвиток територій. Під час проведення наради, голова районної державної адміністрації О.Лукашов звернув увагу керівників структурних підрозділів райдержадміністрації на необхідність вжиття заходів з визначення переліку проектів розвитку соціальної сфери району на 2017 рік, які повинні формуватися за основними критеріями – актуальності та соціальної значущості, доцільності та практичної користі.

Під час обговорення питання порядку денного наради, голова районної ради С.Макаренко зауважив, що до переліку проектів на 2017 рік необхідно включити саме ті, від реалізації яких залежить вирішення проблем, які характерні для конкретної галузі та населеного пункту.

У обговоренні пропозицій з подальшого розвитку соціальної сфери району взяли участь заступник голови районної ради Д.Молодченко, керівники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації та установ району.

Підводячи підсумки наради, голова районної державної адміністрації О.Лукашов окреслив основні напрямки завдань у формуванні переліку заходів соціально-економічного розвитку територій району на 2017 рік, а саме:

- визначення першочерговості об’єктів соціального спрямування за галузевою ознакою,
- проведення актуалізації проектів, по яких уже виготовлена проектно-кошторисна документація та замовлення ПКД на нові проекти,
- узгодження пропозицій із сільськими головами щодо необхідності реалізації проектів та реальних можливостей їх фінансування з місцевих бюджетів,
- остаточного з’ясування питання щодо завершення проектів Кіотського протоколу, а саме по: Дмитрівській №2, Володимирівській, Мошоринській ЗОШ І-ІІІ ступенів, центральній районній лікарні.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF