---
Влада / Суспільство

На Кіровоградщині обстежено більше 400 сміттєзвалищ

На Кіровоградщині обстежено більше 400 сміттєзвалищ
На виконання доручення Кабінету Міністрів України в області проведено інвентаризацію з одночасною ідентифікацією організованих місць видалення відходів та місць стихійних сміттєзвалищ.
За підсумками проведеної роботи інвентаризовано та ідентифіковано 414 місць організованого видалення відходів та 31 місце постійного утворення стихійних сміттєзвалищ на території області.

Балансоутримувачами місць розміщення відходів на територіях 383 населених пунктів є 14 підприємств, 5 міських рад (в містах Олександрія, Мала Виска, Помічна, Новоукраїнка, Благовіщенське), 11 селищних рад (в селищах міського типу Вільшанка, Добровеличківка, Молодіжне, Капітанівка, Новоархангельськ, Нова Прага, Петрово, Приютівка, Павлиш, Онуфріївка та Устинівка) і 322 сільські ради.

Послугами зі збирання побутових відходів охоплено 64,4% населення області. Послуги з вивезення ТПВ надаються 41 виконавцем послуг, з них 30 комунальної та 11 приватної форми власності.

У містах Долинська, Світловодськ, Мала Виска та смт Смоліне Маловисківського району впроваджено частковий збір корисних компонентів побутових відходів (скло, папір, пластик) із застосуванням спеціалізованих контейнерів. З приватними підприємствами області та нерезидентами області укладено угоди на вивезення роздільно зібраних відходів для подальшої переробки. Всього встановлено 38 спеціалізованих контейнерів для роздільного збирання побутових відходів – пластику, скла, паперу і картону, ПЕТ-тари. У даних населених пунктах роздільним збиранням охоплено більше 21% населення та об’єм зібраних ресурсоцінних компонентів становить до 10 % загального об’єму відходів, утворених у даних населених пунктах.

"ВК" у PDF