Знам’янський район
Влада

У Знам'янській райдержадміністрації обговорили показники економічного і соціального розвитку району

У Знам'янській райдержадміністрації обговорили показники економічного і соціального розвитку району
Голова районної державної адміністрації О.Лукашов провів нараду з керівниками окремих галузевих структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств і відомств України в районі з питання стану виконання основних показників економічного і соціального розвитку району, за якими здійснюється моніторинг соціально-економічного розвитку районів і міст області.
Відкриваючи нараду, голова районної державної адміністрації зазначив, що основна мета наради полягає в визначені тенденцій розвитку району за окремими показниками за І півріччя 2016 року, враховуючи напрацювання за І квартал 2016 року, та вжиття заходів щодо їх покращення.

У Знам'янській райдержадміністрації обговорили показники економічного і соціального розвитку району

Було розглянуто стан розвитку добувної і переробної галузей промисловості та визначено основні важелі впливу на подальший їх розвиток.

Є показники галузевого розвитку району, зазначив О.Лукашов, по яких уже сформована позитивна динаміка:

- в галузі сільського господарства за звітний період індекс виробництва сільськогосподарської продукції склав 105,6%;
- в сфері інвестиційно-інноваційного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності — обсяг капітальних інвестиції перевищую рівень минулого року у 4 рази, обсяг експортних операцій збільшено в 2 рази;
- відсутня заборгованість населення з оплати житлово-комунальних послуг.

Але, є напрямки сфер діяльності, зауважив очільник району, які потребують детального аналізу та вивчення, а саме:

- послідовній ланцюговій єдності та тісній співпраці з територіальними органами міністерств і відомств України в районі у формуванні звітності по створенню нових робочих місць;
- необхідності охоплення декларуванням доходів одноосібників, що дасть можливість збільшити надходження по ПДФО та покращити показники сфери «фінансова самодостатність»;
- доопрацюванні показників сфери «розвиток інфраструктури» — обсягу введення в експлуатації житла;
- формуванні показників середньомісячної заробітної плати в цілому по району та за галузевою ознакою.

Разом з тим, Олександр Сеогійович зазначив, що є нові показники, які включено до моніторингу та потребують подальшого опрацювання — це рівень кредитування населення з впровадження енергоефективних заходів (станом на 01 липня населення району отримало кредити на суму більше 315 тис. грн.).

На завершення, підводячи підсумки порядку денного наради, голова районної державної адміністрації О.Лукашов спрямував увагу на закріпленні позитивної динаміки розвитку території та своєчасному прийнятті управлінських рішень з метою упередження проявів негативних тенденцій.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF