Знам’янський район
Влада

У Знам’янському районі визначили заходи до Дня хрещення Київської Русі-України

У Знам’янському районі визначили заходи до Дня хрещення Київської Русі-України
Керівник апарату районної державної адміністрації О.Слюсаренко провела робочу зустріч із Благочинним Знам’янського округу Отцем Василієм.
Під час зустрічі були визначені заходи з виконання Указу Президента України від 22 червня 2016 року №268 «Про відзначення у 2016 році Дня хрещення Київської Русі-України», розпорядження голови Кіровоградської обласної державної адміністрації від 13 липня 2016 року №293-р «Про затвердження плану заходів із відзначення у 2016 році в області Дня хрещення Київської Русі-України » та відповідного розпорядження голови районної державної адміністрації від 15 липня 2016 року №185-р.

У Знам’янському районі визначили заходи до Дня хрещення Київської Русі-України

Досягнуті домовленості щодо сприяння органами виконавчої влади та місцевого самоврядування християнським організаціям у проведенні релігійних та просвітницьких заходів на території району з нагоди Дня хрещення Київської Русі-України.

– З метою збереження традицій української державності, визначення ролі історичної спадщини Руси-України у їх становленні, визнання важливості прийняття християнства для розвитку українського суспільства як невід’ємної частини європейської цивілізації, у закладах освіти та культури району проводяться відповідні тематичні заходи, – зазначила Олена Олександрівна під час зустрічі. Запропонувала провести на базі закладів соціально-культурної сфери спільно з релігійними організаціями району виставки церковних реліквій, церковно-богословської та історичної літератури, художніх творів, присвячених історії християнства, створенню та становленню середньовічної європейської держави Київської Русі-України.

Учасники зустрічі вирішили провести засідання організаційного комітету з підготовки до відзначення 28 липня 2016 року Дня хрещення Київської Русі-України з метою визначення відповідних організаційних заходів та їх виконавців.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF