---
Влада

Про ОСББ, паспортизацію сміттєзвалищ та підготовку до опалювального сезону

Про ОСББ, паспортизацію сміттєзвалищ та підготовку до опалювального сезону
Сьогодні велася мова на черговій апаратній нараді за участі голови обласної ради Олександра Чорноіваненка та його першого заступника Юрія Гугленка.
Станом на 1 липня поточного року в області створено 255 ОСББ. Однак є райони, які ще не розпочинали роботу у даному напрямку.

Звернуто увагу на посилення інформаційно-роз'яснювальної роботи щодо впровадження Закону України «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирних будинках» Нагадаємо, що зазначений закон руйнує монополію ЖЕКів на надання житлово-комунальних послуг та перекладає повну відповідальність за утримання та управління будинком на його мешканців. Відтепер власники квартир багатоповерхових будинків мають опікуватися не лише своїми оселями, а й сходами, ліфтами, дахом та подвір’ям.

Актуальною в області є проблема існування несанкціонованих сміттєзвалищ.

Робоча група виявила таких 402. Із них до обласного реєстру включено 184, які паспортизовано. Однак більшість сміттєзвалищ є не контрольованими. Керівники області наголосили на необхідності побудови сміттєпереробного заводу. Над цим питанням будуть працювати фахівці ОДА.

Звернуто увагу присутніх на необхідність підготовки до осінньо-зимового періоду, врахувавши положення Закону України «Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування суб’єктів господарювання у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення», що був прийнятий 7 липня 2016 року.

Приємною інформацією для регіонів стало надходження субвенції до області у сумі 66,3 млн. грн., відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24 червня 2016 року № 395 «Деякі питання надання у 2016 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій».

"ВК" у PDF