Знам’янський район
Влада / Суспільство

Які медичні і соціальні об'єкти області знаходяться в незадовільному протипожежному стані

ДСНС в області перевірила стан протипожежної безпеки у закладах соціальної сфери області. Про результати перевірки учасників апаратної наради в облдержадміністрації поінформував тимчасово виконуючий обов'язки заступника начальника Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області Роман Шаповалов.
Зокрема, він відзначив, що у зв’язку із надзвичайною ситуацією, що мала місце 29 травня нинішнього року у селі Літочки Київської області, де внаслідок пожежі загинуло 17 осіб, був здійснено перевірку стану протипожежної безпеки у всіх закладах соціальної сфери області.

– Перевірка 25 державних закладів та установ, що надають соціальні послуги населенню, виявила недостатній стан їхнього протипожежного захисту. Так, порушення, що сприяють поширенню пожежі, виявлені на 19 об'єктах, а недоліки, що створюють перешкоди під час евакуації людей, виявлені у стаціонарному відділенні, що у селі Перегонівка Голованівського району. Також порушення під час експлуатації систем пожежегасіння виявлені на 7 соціальних об’єктах, а недоліки, що не дозволяють своєчасно виявити пожежу, виявлено у 13 соціальних закладах, – повідомив Роман Шаповалов.

У найгіршому протипожежному стані на сьогодні перебувають Веселокутський психоневрологічний інтернат Новоукраїнського району, Знам'янський психоневрологічний інтернат з геріатричним відділенням, Онуфріївський геріатричний пансіонат, Обознівський психоневрологічний інтернат Кіровоградського району та стаціонарне відділення для постійного проживання громадян у місті Новомиргороді.

За результатами перевірок, проведених спеціалістами Державної служби з надзвичайних ситуацій в області, до адміністративної відповідальності притягнено 18 посадових осіб та керівників закладів, що надають населенню соціальні послуги. З метою попередження виникнення пожеж керівникам зазначених установ вказано на необхідність виправлення виявлених недоліків.

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко вказав не необхідність вжити у стислі терміни заходи з протипожежного захисту у закладах соціальної сфери, зокрема, у геріатричних пансіонатах. – Ми маємо зробити все від нас залежне, аби люди, які там проживають, почувалися безпечно, – зазначив голова облдержадміністрації.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF