Світловодський район
Влада / Суспільство

Кіровоградщина має всі перспективи для розвитку туризму

Кіровоградщина має всі перспективи для розвитку туризму
У цьому впевнений Тодор Радєв – ректор Варненського Університету Менеджменту (Varna University of Management), який 27 червня побував з робочим візитом на Кіровоградщині.
По дорозі до обласного центру болгарський гість завітав до Світловодська, де зустрівся із заступником голови Світловодської райдержадміністрації Володимиром Похиловим, спеціалістом відділу культури і туризму Даніілом Кєрімовим та місцевими журналістами. Разом з болгарським гостем до Світловодської РДА завітав його давній український друг, представник Варненського Університету в Кіровоградські області Юрій Біланюк.

Як розповів Тодор Радєв, однією з головних цілей його перебування в області є намір відновити дружні стосунки між Добричем і Кіровоградом, які тривалий час були містами-побратимами. «Я маю доручення від мера Добрича щодо налагодження стосунків з Кіровоградщиною, і з цією метою планую зустрітися з вашим губернатором, – розповів присутнім пан Тодор. – Ми сподіваємося на відновлення культурного, економічного, соціального співробітництва між Кіровоградською і Добрицькою областями».

У цього співробітництва є великі перспективи, впевнений Тодор Радєв, як, втім, і у розвитку туризму в області. Професор Університету туристичного Менеджменту впевнений, що Кіровоградщина має великий природний, культурний і людський потенціал для розвитку туристичної галузі, який необхідно грамотно використовувати. «Головна особливість і болгарського, і українського народу – це наша гостинність. Виявляйте її якнайкраще по відношенню до туристів, адже туризм, в першу чергу, – це відчуття, емоції і відношення. Люди їдуть до людей», – впевнений Тодор Радєв.

До речі, саме у вузі, ректором якого є Тодор Радєв, студентів навчають усім премудростям туристичного менеджменту. Причому на найвищому рівні. За 20 років свого існування Варненський Університет Менеджменту став одним з кращих у Болгарії і Європі. Навчання у вузі ведеться англійською мовою, а завдяки партнерськими угодам з університетами Великобританії, Швейцарії, Франції, Норвегії та Нідерландів студенти мають змогу отримати одразу два дипломи європейського зразка.

Освіту в галузі бізнесу та маркетингу тут отримують студенти більш ніж з 40 країн світу, але вуз зацікавлений саме в українських студентах, які, за переконанням Тодора Радєва, є дуже перспективними. Тож університет, зважаючи на доволі високу ціну на навчання (3900 євро на рік), пропонує найкращим українським студентам стипендії. Три таких сертифікати на стипендію у розмірі 750 євро Тодор Радєв урочисто вручив Володимиру Похилову, аби вони дісталися найдостойнішим.

Кіровоградщина має всі перспективи для розвитку туризму

Кіровоградщина має всі перспективи для розвитку туризму

Додаткову інформацію про Варненський Університет Менеджменту можна отримати на сайті: vum.bg.

"ВК" у PDF