Знам’янський район
Влада / Суспільство

Знам’янчани продовжують перейменовувати вулиці

Знам’янчани продовжують перейменовувати вулиці
Під головуванням секретаря міської ради Наталії Миколаївни Клименко відбулося друге засідання топонімічної комісії, під час якого було розглянуто питання роботи комісії та звернення громадян, що надійшли на адресу виконавчого комітету міської ради по питанню перейменування вулиць міста.
Секретар топонімічної комісії Наталія Василівна Брунцвік надала інформацію щодо стану виконання рішення комісії від 10.05.2016 року та ознайомила присутніх із заявами мешканців міста, що надійшли до виконавчого комітету з питань перейменування вулиць. Відповідно до рішення топонімічної комісії від 10.05.2016 року, з метою вивчення громадської думки, необхідно було провести, протягом місяця, збори громадян вулиць Калинової, Зоряної, Станційної, Холодноярської, Михайла Грушевського та провулку Чумацький Шлях щодо їх перейменування та розглянути результати на наступному засіданні комісії.

Відповідні збори, за участю голови топонімічної комісії Н.Клименко, секретаря комісії Н.Брунцвік, голови ОСББ «Інтернаціональна,10/12» В.Романової, були проведені на частині зазначених вулиць. За результатами обговорення, мешканці підтримали питання перейменування вулиці Холодноярської на вулицю Церковну ( повернення історичної назви) та провулку Чумацький Шлях на провулок Надії. Але, не підтримали питання перейменування: вулиці Калинової на вулицю імені Володимира Висоцького.

Збори по вулиці Зоряній не проводилися у зв’язку з тим, що існуюча назва вулиці Калинової не може бути присвоєна іншій вулиці.

Під час обговорення питання перейменування вулиці Михайла Грушевського членами комісії було одноголосно підтримана пропозиція щодо присвоєння назви вулиці Покровська новоствореній вулиці міста.

Наталія Василівна також повідомила, що за період з 10.05.2016 по 14.06.2016 року надійшла колективна заява мешканців вулиці Михайла Старицького щодо перейменування вулиці на честь загиблого в зоні проведення АТО мешканця вулиці Дмитра Єфремова.

Голова топонімічної комісії Наталія Миколаївна Клименко відзначила, що відповідно до розпорядження міського голови «Про перейменування вулиць та провулків в місті Знам’янка», були перейменовані провулок Халутріна та вулиця Суворова, а відповідна вулиця та провулок не були перейменовані. Враховуючи вимоги Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та присвоєння назв одноіменних вулицям і провулкам, пропонується перейменувати вулицю Халтуріна на вулицю Левка Мацієвича, а провулок Суворова на провулок Григорія Сковороди.

Відповідно до опитування, проведеного серед мешканців вулиці та провулку Жуковського, було запропоновано перейменувати їх на вулицю та провулок Вишневий. 19 травня 2016 року відповідно до розпорядження голови ОДА №216-р «Про виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та заборону пропаганди їхньої символіки», перейменовано у м. Знам’янка вул. Жуковського на вул. Вишнева та пров. Жуковського на пров. Вишневий.

На сьогоднішній день має місце дублювання назви вулиця Вишнева ( їх в місті дві). Враховуючи вищезазначене, пропонується перейменувати вулицю Вишневу на вулицю Другу Вишневу

За результатами роботи комісії, прийнято рішення щодо винесення на розгляд виконавчого комітету Знам’янської міської ради, з подальшим винесенням на розгляд сесії міської ради, питання «Про перейменування вулиць та провулків міста Знам’янка». Даним проектом рішення пропонується сесії Знам’янської міської ради перейменувати: вулицю Холодноярську на вулицю Церковну; вулицю Михайла Старицького на вулицю Дмитра Єфремова; провулок Чумацький Шлях на провулок Надії; вулицю Вишневу на вулицю Другу Вишневу; вулицю Халтуріна на вулицю Левка Мацієвича; провулок Суворова на провулок Григорія Сковороди.

За результатами роботи комісії, з метою вивчення громадської думки, було також прийнято рішення щодо проведення громадського обговорення по питанню перейменування вулиці Станційної на вулицю Сергія Капелюхи. Для цього, секретарю комісії Н.Брунцвік, надано доручення щодо підготовки відповідного проекту розпорядження міського голови.

В роботі комісії та обговоренні питань порядку денного взяли участь члени комісії Н.Клименко, Н.Брунцвік, Л.Голова, І.Ратушна, В.Зайченко, А.Грицюк, О.Зайченко, Ю.Данільченко, а також головний спеціаліст відділу культури і туризму Н.Безребра.

"ВК" у PDF