Знам’янський район
Влада

На порядку денному – проблеми інвалідів та маломобільних груп населення

На порядку денному – проблеми інвалідів та маломобільних груп населення
Голова районної державної адміністрації О.Лукашов провів засідання районного комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.
Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації А.Іванова проінформувала, що на території району проживають 789 осіб з обмеженими фізичними можливостями (діти-інваліди – 98, інваліди І групи – 97, інваліди по зору та слуху – 43, пересуваються за допомогою коляски – 62. Крім того, на обліку перебувають 230 осіб, які пересуваються за допомогою технічних та інших засобів реабілітації, у тому числі, 10 інвалідів війни, 18 пенсіонерів, 12 дітей-інвалідів, 159 інвалідів загального захворювання та з дитинства.

На порядку денному – проблеми інвалідів та маломобільних груп населення

У ході обговорення порядку денного засідання комітету начальник відділу регіонального розвитку, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Т.Бабіч доповіла, що на території населених пунктів району органи місцевого самоврядування проводять обстеження житлових умов інвалідів та інвалідів-учасників АТО. Забезпечено ведення реєстру цієї категорії громадян. Їх супровід виконують посадові особи, визначені по кожному бюджетному закладу. Будівлі 14 органів місцевого самоврядування району та 5 закладів соціального захисту населення забезпечені безперешкодним доступом для осіб з обмеженими фізичними можливостями та маломобільних груп населення. Разом з тим, із 42 приміщень закладів охорони здоров’я вільний доступ мають 34, із 51 закладів культури – 44, із 21 закладів освіти – 21.

Враховуючи, що на території району відсутні комунальні автотранспортні підприємства, на базі яких можна створити спеціалізовані служби для перевезення пільгових категорій населення, в тому числі інвалідів, у територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Знам’янського району діє служба «Соціальне таксі». На даний час безкоштовні послуги надаються одиноким непрацездатним громадянам, пенсіонерам, в тому числі й інвалідам.

За підсумками проведення засідання комітету доступності сільським головам району рекомендовано вживати заходи щодо пристування об’єктів транспортної інфраструктури для осіб з обмеженими фізичними можливостями (пониження бордюрів і поребриків в місцях перехрещення доріг з тротуарами, пішохідних переходів).

На порядку денному – проблеми інвалідів та маломобільних груп населення

Керівникам підприємств, установ та організацій запропоновано встановити кнопки виклику у разі неможливості будівництва пандусів.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF