Знам’янський район
Влада

На часі – питання щодо утримання багатоквартирних будинків

На часі – питання щодо утримання багатоквартирних будинків
Голова районної державної адміністрації О.Лукашов провів нараду з сільськими головами району, під час якої були порушені та обговорені щодо стану реалізації на території району Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», розроблення (оновлення) містобудівної документації, збільшення обсягів введення в експлуатацію житла.
У ході наради сільським головам надані методичні рекомендації щодо реалізації на території району Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» в частині надання послуг з утримання багатоповерхівок на час визначення їх управителів, переходу від послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій до послуг з управління багатоквартирними будинками, надання співвласникам права розірвання договорів з призначеним на конкурсних засадах управителем, якщо вони визначаться із формою управління будинком.

На часі – питання щодо утримання багатоквартирних будинків

Голова районної державної адміністрації О.Лукашов акцентував увагу Володимирівського, Суботцівського, Богданівського, Дмитрівського, Пантазіївського та Трепівського сільських голів на вжиття заходів з продовження роз`яснювальної роботи серед мешканців багатоквартирних житлових будинків, завершення інвентаризації технічної документації багатоквартирного житлового фонду, затвердження порядку списання багатоквартирних будинків.

Під час заходу, також, було зазанчено, що у 2015 році введено в експлуатацію 16 індивідуальних житлових будинків, що склало 220,7 % до відповідного періоду 2014 року, але у 2016 році житлові будинки в експлуатацію не вводилися. На даний час виникло питання щодо активізації роботи із індивідуальними забудовниками щодо введення житла в експлуатацію.

Крім того, відмічено, що із 45 населених пунктів району 28 мають містобудівну документацію (генеральні плани), що становить 60%. Разом з тим, дана документація потребує оновлення. За підсумками обговорення питання сільським головам району було рекомендовано при уточненні сільських бюджетів у 2016 році передбачати кошти на оновлення та розроблення нової містобудівної документації.

"ВК" у PDF