Знам’янський район
Влада / Суспільство

Підвищення рівня заробітної плати – соціальна рівновага у суспільстві

Підвищення рівня заробітної плати – соціальна рівновага у суспільстві
Голова районної державної адміністрації О.Лукашов провів нараду з керівниками сільськогосподарських підприємств району всіх форм власності з вирішення проблемних питань галузі агропромислового комплексу району. У роботі наради взяв участь голова районної ради С.Макаренко.
Відкриваючи нараду, голова районної державної адміністрації О.Лукашов зазначив, що сільське господарство – провідна галузь економіки району, питома вага якої в загальному обсязі валової продукції є найбільшою і становить близько 80%. З року в рік сільськогосподарські підприємства району утримують лідируючі позиції в області з вирощування основних сільськогосподарських культур.

Підвищення рівня заробітної плати – соціальна рівновага у суспільстві

Начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Н.Чорна доповіла про виконання основних економічних показників агропромислової галузі у порівнянні з обласними показниками.

У рейтингу серед районів Кіровоградської області Знам’янський район зайняв 1 місце по виробництву валової продукції сільського господарства. Рівень рентабельності сільського господарства району за 2015 рік склав 113,6%, це – друге місце у рейтингу серед районів області.

Разом з тим, розмір середньомісячної заробітної плати в галузі сільського господарства району за 2015 рік склав 2450,9 грн., при середньо обласному показнику – 3122,0 грн.; за січень-березень 2016 року – 2783,9 грн. (16 місце у районному рейтингу) при середньо обласному показнику 3207,0 грн.

– Від рівня заробітної плати залежить розмір сплати податку з доходів фізичних осіб, який в свою чергу формує основний фонд фінансових ресурсів району – бюджет, – підкреслив голова районної державної адміністрації О.Лукашов. – Зазначений податок має важливу соціальну функцію, яка полягає у підтримані соціальної рівноваги у суспільстві шляхом зміни співвідношення між доходами різних соціальних груп для зменшення нерівностей між ними.

В обговоренні актуальних питань порядку денного наради взяли участь голова районної ради С. Макаренко, генеральний директор ТОВ «АГРОДАР-УКРАЇНА» А.Пацеля, голова асоціації фермерів та приватних землевласників району, голова ФГ «Магнат» А.Русаков, голова ФГ «Ніка» О.Павленко, голова ФГ «Росток» В.Єльник та голова ФГ «Геркулес» Ю.Ларіков, які порушили проблемні питання у галузі сільського господарства.

Підвищення рівня заробітної плати – соціальна рівновага у суспільстві

Підводячи підсумки наради, голова районної державної адміністрації О.Лукашов наголосив на тому, що відповідно до доручення голови Кіровоградської обласної державної адміністрації С.Кузьменка та з метою підвищення соціального захисту працівників галузі сільського господарства, збільшення дохідної частини місцевих бюджетів керівникам сільськогосподарських підприємств району рекомендовано підвищити середній рівень заробітної плати на підприємствах.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF