---
Влада / Суспільство

У «зелених» садибах Кіровоградщини відпочиває більше 7 тисяч туристів

Про це під час апаратної наради повідомила директор департаменту культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації Валентина Животовська.
За її словами, на сьогодні гарною альтернативою масовим видам туризму є сільський "зелений" туризм.

По-перше, цей вид туризму можна вважати бюджетним, а тому доступним для більшості відпочивальників. По-друге, це чудова можливість, особливо для жителів міст, не лише провести вільний час на природі, в сільському середовищі, а гарна нагода краще пізнати культуру і традиції нашого народу. Окрім того, зелений туризм дає можливість усім бажаючим ознайомитися з численними природними та історико-культурними пам'ятками, що розташовані у нашому регіоні.

За словами Валентини Животовської, на сьогодні у 18 районах області та у містах Знам’янка і Олександрія діє 42 "зелені" садиби, що надають найбільш якісні послуги і щороку задовольняють потреби у відпочинку для близько 7 тисяч туристів.
Найбільш активними в розвитку "зеленого" туризму є Вільшанський, Кіровоградський, Новгородківський, Олександрівський та Олександрійський райони.

"Зелений" туризм на території області продовжує розвиватися, і асортимент туристичних послуг, які надають господарі "зелених" садиб, з кожним роком розширюється. Так, якщо спочатку це були стандартні послуги проживання і харчування, то за останні роки до послуг "зеленого" туризму включено цікаві краєзнавчо-екскурсійні пропозиції, різноманітні майстер-класи з народних ремесел, культурно-розважальні заходи, фестивалі.

Абсолютно новим і перспективним напрямком стає апітуризм. Це один з різновидів сільського "зеленого" туризму, що окрім розміщення в агросадибі також передбачає дегустацію, споживання та придбання продуктів бджільництва безпосередньо на пасіці. Окрім того, для відпочивальників передбачена й апітерапія, або лікування біополем бджіл.

У свою чергу, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко вказав на необхідність звернути особливу увагу на невикористаний туристичний потенціал територій. Зокрема, це стосується Новоукраїнського, Голованівського та Гайворонського районів. Унікальні ландшафти, водойми і гарне природне середовище цих територій є надзвичайно перспективними для того, аби розвивати саме тут сільський "зелений" туризм.

– Необхідно й надалі вивчати унікальні можливості Кіровоградщини, впроваджувати нові туристичні проекти, продовжувати розвивати на території області мережу сільських "зелених" садиб, – відзначив Сергій Кузьменко.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF