Олександрівський район
Влада

Про доступність освіти в Олександрівському районі

Про доступність освіти в Олександрівському районі
13 червня голова районної державної адміністрації Ольга Борота провела оперативну нараду з керівниками структурних підрозділів районної державної адміністрації, територіальних органів міністерств та відомств.
Участь в нараді взяв голова районної ради Григорій Гончаренко.

На нараді начальник відділу освіти райдержадміністрації Сергій Тимко доповів про про розвиток дошкільної освіти в районів та стан впровадження нового Санітарного регламенту дошкільних навчальних закладів. За його словами, на даний час в районі працює 10 дошкільних навчальних закладів і 14 навчально-виховних комплекси, які відвідують 778 дітей дошкільного віку.

Діти старшого дошкільного віку 100% здобувають дошкільну освіту. Мережа дошкільних навчальних закладів відповідає потребам населення району. Практично у всіх населених пунктах, в яких кількість дітей дошкільного віку від 20 осіб і більше є заклад (ДНЗ чи НВК).

У районі діє районна програма розвитку дошкільної освіти на 2014-2017 роки. Відповідно до програми у 2015 році завершено роботи з введення у дію систем комунікацій (водозабезпечення, каналізація) у Родниківському та Єлизаветградківському дошкільних навчальних закладах. В Олександрівських дошкільних навчальних закладах №3, №6 проведено заміну дверей на енергозберігаючі.

Дошкільні навчальні заклади оновлюють технологічне обладнання. Зокрема, у Красносільський дошкільний навчальний заклад придбано електроплиту, в Олександрівський дошкільний навчальний заклад придбано 2 пральні машини, у райцентрові дошкільні навчальні заклади закуплені комплекти посуду для харчоблоку. Дошкільні заклади селища Олександрівки, села Старої Осоти придбали комп’ютерну техніку. Крім цього, у 2015 році проведено капітальний ремонт приміщення дошкільного навчального закладу Цвітненського навчально-виховного комплексу.

У 2016 році за кошти Красносілківської сільської ради повністю замінено вікна на енергозберігаючі. У червні цього року на майданчику Красносільського дошкільного навчального закладу встановлені нові ігрові споруди. Також ігровий майданчик буде встановлено у Розумівці.

Всі дошкільні навчальні заклади проводять поточні ремонти. До оздоровчого періоду поремонтовано, пофарбовано споруди на майданчиках.

Також на нараді начальник відділу культури райдержадміністрації Антоніна Штим інформувала присутніх про стан та перспективи розвитку зеленого туризму як важливої складової туристичної галузі в районі.

За всіма розглянутими питаннями дано відповідні доручення.

"ВК" у PDF