Світловодський район
Влада

Комісія з питань сплати податків нарощує темпи роботи

Комісія з питань сплати податків нарощує темпи роботи
Чергове засідання міської комісії з питань сплати податків та ефективної фінансової діяльності суб’єктів підприємництва пройшло сьогодні, 9 червня 2016 р. під головуванням першого заступника міського голови Олени Балюк.
Спочатку поважна комісія заслухала двох підприємців, які не мають ліцензії на продаж підакцизних товарів – алкоголю та тютюну, не мають касових апаратів. І ці факти виявили робочі групи комісії. Послухали пояснення, порадили припинити торгівлю до оформлення всіх дозвільних документів і реєстрації касових апаратів.

Представників великої торговельної мережі заслухали на предмет невидачі чека в одному з магазинів. Всі необхідні документи у мережі є, люди оформлені на роботу. Зауваження сприйнято позитивно. Робота підприємців залишається на контролі комісії.

Дві робочі групи прозвітували про свою роботу. Спеціаліст управління економіки Крістіна Шамшей доповіла, що ними з 1 червня проведено 67 обстежень, виявлено 20 порушень, проведено роз’яснювальну роботу з підприємцями. В.о. начальника управління соцзахисту Інна Попович розповіла про обстеження 63-х об’єктів. У п’яти приватних підприємців виявлено 6 неоформлених найманих працівників. Найближчим часом вони будуть прийняті на роботу у законний спосіб. Принаймні, на це сподівається комісія.

Далі члени комісії зосередилися на питаннях, які розглядалися минулого тижня. В полі зору міської влади давно перебуває клуб "Фаворит". Питання стоїть так: або виселяти цих "спортсменів", або вимагати реконструкції приміщення, встановлення шумоізоляції і, безумовно, сплати боргу. Цей об’єкт на контролі і у міської ради, нагадав присутній на комісії секретар міської ради Юрій Сапянов.

Занедбані приватні будинки з захаращеними дворищами також турбують комісію, хоча це і не зовсім її профіль. В.о. начальника УЖКГ Віктор Боровський доповів про деякі з них. Власника напівзруйнованого будинку, що на розі вулиць Б. Хмельницького та В. Бойка, встановлено. Він вже прибирає сміття та косе траву. Господарю будинку на розі вулиць Чаплищанська та Будівельників не вдається вручити припис, бо місце його фактичного проживання не встановлено. Поруч ще дві такі ж невпорядковані садиби зовсім не прикрашають вулицю.

Отже, роботи додається з кожним днем, але результати втішають: надходження до міського бюджету по "акцизу" збільшилися у півтора рази.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF