---
Влада / Інтерв’ю

Олесь Довгий переконаний: усі, хто потребує субсидію, мають її отримати

Олесь Довгий переконаний: усі, хто потребує  субсидію, мають її отримати
Державну допомогу для оплати комунальних послуг мають отримати всі, хто цього потребує і кому вони належать за законом. Про це заявив народний депутат із групи "Воля народу" Олесь Довгий.
"Всі, кому належать державні субсидії при оплаті комунальних послуг, повинні їх отримати швидко і без всяких додаткових умов", - вважає Олесь Довгий.

За словами Довгого, враховуючи велику кількість людей, які претендують на отримання субсидій, потрібно зробити процедуру їх оформлення та нарахування максимально простою, доступною для більшості населення.

"Українці й так переживають величезний стрес, адже ми вперше стикаємося з таким масштабним підвищенням тарифів. Так їх ще й залякують, мовляв, одна помилка в оформленні субсидії – і все, можна вважати, що вам відмовлять у нарахуванні. Такого бути не повинно. Відповідні соціальні служби повинні терпляче роз'яснювати людям всі моменти і допомагати в оформленні документів", - зазначив Олесь Довгий.

При цьому Довгий зазначив, що у цей процес повинні включитися і народні депутати.

"Народним обранцям варто згадати, що на них розраховують виборці. Можливо, є сенс організувати пункти інформаційної підтримки і допомоги при оформленні субсидій. Особисто я не збираюся залишати виборців свого округу один на один з цією проблемою. І якщо будуть відповідні звернення від людей, я і мої помічники будуть допомагати їм розбиратися зі складними документами", - заявив Олесь Довгий.

Також Довгий вважає, що паралельно необхідно підвищувати якість наданих комунальних послуг.

"Не може бути такого, що тарифи зросли в кілька разів, а якість послуг залишилася колишньою. Інакше нас просто чекає криза неплатежів. Необхідно підвищувати рівень конкурентності в житлово-комунальній сфері, щоб кілька компаній боролися за клієнтів і постійно підвищували якість своїх послуг", - резюмував Олесь Довгий.

Нагадаємо, за заявою Мінсоцполітики, після підвищення цін на газ кількість домогосподарств, які будуть отримувати житлові субсидії, зросте до 8-9 млн. Це більше половини домогосподарств України. У державному бюджеті України на 2016 рік на житлові субсидії передбачено 35 млрд гривень.

"ВК" у PDF