---
Влада

Влада заявила про готовність до конструктивної співпраці з громадськими організаціями

Сьогодні, 31 травня, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко та голова Громадської спілки "Асоціація гуманітарного партнерства" Тетяна Дмитренко підписали меморандум про взаємодію та співпрацю. Документ укладено з метою залучення громадських об'єднань до вирішення питань місцевого значення, поглиблення впливу громадськості на рішення органів влади та зміцнення співробітництва в гуманітарній сфері.
Про намір співпрацювати з обласною владою представниці Громадської спілки заявили кілька місяців тому під час зустрічі з Сергієм Кузьменком. Тоді було оговорено основні напрями взаємодії, які згодом оформили у формі меморандуму. Положення документа передбачають здійснення громадської оцінки проектів актів облдержадміністрації, що стосуються ініціатив гуманітарного спрямування, а також проведення спільних семінарів, конференцій та круглих столів, спрямованих на вирішення соціально-гуманітарних проблем.

Вітаючи представниць "Асоціації гуманітарного партнерства" в облдержадміністрації, очільник області зазначив, що від часу попередньої зустрічі з ними в державі відбулося чимало суспільно-політичних змін, основні з яких – зміна Уряду, підтримка на державному рівні кримських татар, звільнення з полону Надії Савченко.

– Це новини зі знаком "плюс". Сподіваюся, що в нашому житті буде все більше подій, які будуть викликати позитивні емоції, – зазначив голова облдержадміністрації. – І ми будемо стовідсотково переконані, що ті справи, якими ми з вами займаємося – корисні, правильні і спрямовані на те, щоб наша держава ставала сильнішою.

Серед соціально-гуманітарних проблем, які потребують сприяння в розв’язанні також і громадських організацій, Сергій Кузьменко назвав пошук компромісу у вирішенні житлової проблеми мешканців одного із гуртожитків обласного центру, які тривалий час протестують на головній площі міста. Проблема, за словами очільника області, не вирішується не тільки через правові аспекти, а й через небажання протестувальників чути представників влади, шукати компромісні шляхи і погоджуватися на альтернативні варіанти.

– Дуже важливо, щоб ми сьогодні чули конструктивну критику, щоб нам надавали поради, які можна реалізувати в практичній площині, застосувати і мати користь, а не просто вислуховувати незадоволення, - підкреслив Сергій Кузьменко. – Я розраховую на вас, як на партнерів, які будуть надавати нам конструктивні пропозиції, що ми зможемо втілити в життя.

Представниці Громадської Спілки, за словами голови облдержадміністрації, можуть співпрацювати з владою також у вирішенні проблем сімей військовополонених, долучатися до спілкування з дружинами мобілізованих, підтримувати і допомагати їм.

Тетяна Дмитренко у свою чергу подякувала очільнику області за довіру та повідомила, що громадські активістки завершили розробку багатоскладового проекту, який передбачає поїздки в райони області і спілкування із жінками-переселенками зі Сходу та жінками, які втратили своїх близьких. Також вона повідомила, що за кілька годин вирушить до Донецької області для того, щоб відвезти дітям, які там проживають, подарунки і сувеніри з Кіровоградщини та привітати їх із Міжнародним днем захисту дітей. Голова Громадської спілки підкреслила, що усі її представниці мають активну громадянську позицію і готові до співпраці з владою у вирішенні соціально-гуманітарних проблем.

– Чим сильнішим буде громадянське суспільство, чим активніше воно буде допомагати владі, тим краще і легше буде їй вирішувати питання, – наголосила Тетяна Дмитренко.

"ВК" у PDF