Знам’янський район
Влада

Забезпечення організації якісної освіти, змістовного відпочинку та оздоровлення дітлахів Знам’янщини

Забезпечення організації якісної освіти, змістовного відпочинку та оздоровлення дітлахів Знам’янщини
31 травня 2016 року відбулося розширене засідання колегії райдержадміністрації, перед початком якого голова районної державної адміністрації О.Лукашов та голова районної ради С.Макаренко привітали головного лікаря КЗ «Знам’янський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Н. Гречину та директора ДП «Чорноліське лісове господарство» О.Зуєва з днем народження.
Відкриваючи засідання колегії райдержадміністрації, Олександр Сергійович визначив пріоритетні завдання, які стоять перед органами виконавчої влади та місцевого самоврядування на даний період.

Про роботу освітньої галузі району у І кварталі 2016 року проінформувала начальник відділу освіти райдержадміністрації В.Сидоренко.

Забезпечення організації якісної освіти, змістовного відпочинку та оздоровлення дітлахів Знам’янщини

У районі в 2015/2016 навчальному році працювало 14 дошкільних навчальних закладів, 18 загальноосвітніх навчальних закладів, де навчалися 2357 учнів. Середня наповнюваність класів у 2016 році становила 14,5 учні.

У дошкільних закладах району виховується 736 дітей. Охоплення всіма формами дошкільної освіти дітей району від 3 до 6 (7) років складає 99,8%.

Заслухавши доповідь, голова районної державної адміністрації О.Лукашов підкреслив, що питання розвитку освіти є актуальним, гарна освіта є запорукою успіху дітей в дорослому житті, а значить і успіху нашої країни в цілому.

Олександр Сергійович визначив пріоритетні завдання, які стоять перед педагогічними працівниками сьогодні, а саме: забезпечення обстеження рівня підготовленості дошкільнят перед навчальним роком, якісну їх підготовку до шкільного життя, охоплення дітей фізичною культурою та спортом, організація якісного харчування дітей у дошкільних та шкільних навчальних закладах, всебечне сприяння творчому розвитку школярів, активізація роботи з патріотичного виховання дітей та молоді.

Про стан підготовки до проведення оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2016 року доповіли начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації А.Іванова та начальник відділу освіти райдержадміністрації В.Сидоренко.

На території району проживає 2473 дітей шкільного віку віком від 7 до 17 років, які відповідно до чинного законодавства мають право на відпочинок та оздоровлення. Згідно з планом проведення оздоровчої кампанії 2016 року, планується забезпечити оздоровленням та відпочинком 1509 дітей пільгової категорії віком від 7 до 17 років, або 61,0% від загальної кількості таких дітей у районі. На здійснення заходів з оздоровлення та відпочинку планується залучити 397,9 тис.грн. коштів місцевого бюджету. Відкрито 17 таборів із денним перебуванням на базі навчальних закладів. На період відпочинку у пришкільних таборах з денним перебуванням виділені кошти місцевого бюджету на харчування 150,0 тис. грн.

Планується охопити організованим відпочинком 1064 дітей (43% від загальної чисельності дітей шкільного віку), із них 866 дітей пільгових категорій (35% від загальної чисельності дітей шкільного віку).

В обговоренні виступив начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби у Знам’янському С.Манько, який у своєму виступі порушив проблемні питання організації харчування учнів у пришкільних таборах.

Підсумовуючи розгляд питань порядку денного засідання колегії, голова районної державної адміністрації О.Лукашов підкреслив, що головний акцент районна влада та органи місцевого самоврядування зроблять на забезпечення організації змістовного відпочинку та якісного оздоровлення дітлахів Знам’янщини.

"ВК" у PDF