Онуфріївський район
Влада

В Онуфріївці відбулося засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та «тіньової» зайнятості населення

В Онуфріївці відбулося засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та «тіньової» зайнятості населення
26 травня 2016 року під керівництвом голови райдержадміністрації Самородченко С.М., за участі заступника голови районної ради Калницької К.М., відбулось засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та «тіньової» зайнятості населення.
Нарада відбулася за участю керівників та спеціалістів Державної податкової інспекції, управління праці та соціального захисту населення, фінансового управління, відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури, Світловодського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області.

На засідання запрошувались керівники підприємств та фізичні особи-підприємці, які нараховують заробітну працівникам на рівні та менше мінімальної, встановленої законодавством.

Запрошені на засідання робочої групи керівники надали пояснення про причини виплати заробітної плати найманим працівникам в розмірі, нижче мінімального, розповіли про плани щодо її підвищення.

На засіданні робочої групи також було розглянуто питання про проведення підсумків по обстеженню суб’єктів господарювання, яке було проведено 24 травня поточного року на території Павлиської селищної ради. За результатами обстеження, яке виявило порушення трудового законодавства, складено довідки, які і будуть направлені до органів Держпраці в Полтавській та Кіровоградській областях.

Робочою групою проводиться відповідна робота щодо здійснення контролю за додержанням роботодавцями мінімальних державних гарантій з питань оплати праці. Протягом січня-травня цього року було проведено 24 бесіди з керівниками суб’єктів господарської діяльності, проаналізовано причини нарахування заробітної плати, нижче встановленого законодавством мінімального рівня, наголошено на необхідності збільшення надходжень до районного бюджету.

"ВК" у PDF