Знам’янський район
Влада

Голова Знам’янської райдержадміністрації провів нараду з питання стану детінізації заробітної плати та підвищення її розміру

Голова Знам’янської райдержадміністрації провів нараду з питання стану детінізації заробітної плати та підвищення її розміру
Відкриваючи нараду голова районної державної адміністрації зазначив, що «тіньова зарплата» або «зарплата у конвертах» стала однією із найбільш проблем сучасної економіки, у тому числі і ринку праці.
– Така ситуація призводить для значних негативних наслідків не тільки для бюджету, а й для самих працівників, – підкреслив очільник району. – Адже отримуючи «тіньову зарплату» вони позбавляють себе багатьох соціальних гарантій. Тому одним із пріоритетних напрямів державної політики у сфері праці є детінізація заробітної плати.

Голова Знам’янської райдержадміністрації провів нараду з питання стану детінізації заробітної плати та підвищення її розміру

В обговоренні питання порядку денного взяли участь начальник Знам’янського відділення Олександрійської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області П.Козін, перший заступник начальника Знам’янського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області О.Дякова, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації А.Іванова, начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Н.Чорна.

Розмір середньомісячної заробітної плати за січень-квітень 2016 року по окремих підприємствах господарського комплексу району склав 3773,81 грн. (у т.ч. у галузях: «промисловість» – 2271,30 грн., «сільське господарство» – 2875,68 грн.).

За оперативними даними по сільськогосподарських підприємствах району заборгованість із заробітної плати відсутня. Розмір заробітної плати по підприємствах облікового кола за січень-березень 2016 року складає 2730,9 грн. або 118,5% до минулорічного періоду (2304,9 грн.), за березень 2016 року 2603,8 грн, або 112,6% до 2016 року (2311,7 грн.). Розмір заробітної плати по підприємствах облікового кола за січень-квітень 2016 року складає 2875,68 грн. або 120,1% до минулорічного періоду (2394,6 грн.), за квітень 2016 року 3253,8 грн, або 107,2% до 2016 року (3036,5 грн.).

За січень-квітень 2016 року проведено 4 засідання районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення, на яких заслухано 14 представників підприємств, установ та організацій усіх форм власності та господарювання з питань недодержання мінімальних гарантій в оплаті праці та підвищення розміру середньомісячної заробітної плати найманим працівникам підприємств господарського комплексу району. (2015 рік – 12 засідань, заслухано 64 представника підприємств).

На завершення наради, О.Лукашов доручив керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації та територіальних органів міністерств і відомств України в районі активізувати проведення заходів із виявлення «тіньової зайнятості» та забезпечення контролю за належним розміром заробітної плати.

Крім того, Олександр Сергійович звернув увагу на проведення широкої інформаційно-роз`яснювальної роботи серед населення з даного питання.

"ВК" у PDF