Знам’янський район
Влада

Чергові рішення знам’янських депутатів

Чергові рішення знам’янських депутатів
Під головуванням міського голови Сергія Івановича Філіпенка, відбулася чергова дванадцята сесія Знам’янської міської ради сьомого скликання.
Міський голова розпочав пленарне засідання з привітання депутатів міської ради А.І.Мороза, С.Кліпацького та І.Микуляк з Днем народження. Відповідно п.3 до ст.35 Регламенту Знам’янської міської ради сьомого скликання, прийняття рішень відбувалося шляхом поіменного голосування шляхом оголошення позиції депутата.

До порядку денного сесії Знам’янської міської ради сьомого скликання було включено 16 проектів рішень. Міська рада затвердила зі змінами та доповненнями 11 рішень та 5 депутатських запитів. Не підтримала – один проект рішення, один проект рішення був знятий з розгляду суб’єктом подання, а один - знятий з розгляду на доопрацювання.

Депутатами було затверджені рішення про: погодження щодо подальшого використання будівлі ізолятора комунального закладу «Знам’янська міська лікарня імені А.В. Лисенка»; внесення змін до Програми цивільного захисту міста Знам'янки на 2016-2020роки; внесення доповнення до Програми економічного і соціального розвитку м. Знам'янка на 2016 рік; продовження договорів оренди нерухомого майна комунальної власності територіальної громади м. Знам'янка.

Широке обговорення відбулося під час розгляду проекту рішення щодо внесення змін до рішення міської ради від 25.12.2015 року №56 «Про міський бюджет на 2016 рік». Депутатами міської ради Н.Тесленко та А.Тесленком було піднято питання необхідності виваженого та цілеспрямованого підходу головних розпорядників бюджетних коштів до процесу планування роботи з чітко визначеними цілями та завданнями, а також необхідності надання роз’яснень з питань використання коштів міського бюджету, що витрачаються на благоустрій міста.

Міським головою С.Філіпенком було надано інформацію щодо запланованих, спільно з народним депутатом України О.Довгим, заходів з облаштування міського стадіону новими сидіннями. Висловив Сергій Іванович і думку про необхідність використання комунальними підприємствами міста фінансової підтримки з міського бюджету виключно на виконання робіт.

Під час обговорення проекту рішення «Про затвердження Положення про проведення щорічного конкурсу «Людина року», депутатами були висловлені різні думки як щодо доцільності його проведення, визначення номінацій, так і щодо складу комісії та механізму врахування громадської думки під час підведення підсумків. Міський голова, який прийняв участь в обговоренні даного питання, звернув увагу присутніх на необхідність стимулювання мешканців міста, заохочення їх до якнайкращої та плідної роботи на його користь. За результатами розгляду даного питання, рішення було затверджено зі змінами. В обговоренні даного питання взяли участь депутати міської ради Н.Тишкевич, С.Кліпацький, С.Каратєєв, Ю.Майборода, Ю.Сопільняк, А.Тесленко, С.Лєвінте, Н.Тесленко.

Затвердили депутати також і рішення, що стосувалися земельних питань.
Депутати не підтримали кандидатури голови громадської організації «Союз Чорнобиль» В.І.Школи та секретаря громадської організації « Знам’янська Спілка підприємців» І.А.Усаченко та не включили їх до складу виконавчого комітету Знам’янської міської ради.

В різному, в.о. головного лікаря КЗ «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка» Л.Полєжай повідомила про те, що фахівцями, відповідно до пропозиції спільного засідання постійних комісій від 18.05.2016року, буде проведно роботу по розрахункам об’єднаної лікарні в разі створення єдиного медичного простору та надано депутатам напередодні червневої сесії міської ради.

Секретар міської Н.Клименко, доповіла присутнім про роботу, що проводиться нею та працівниками відділу по обслуговуванню ради (нач. Н.Брунцвік), відповідно до рішення виконавчого комітету від 31.03.2016 року №90 щодо організації та участі у проведенні звітно-виборчих зборів громадян на території дії квартальних та будинкових комітетів міста.

Голова постійної комісії з питань освіти, культури, молоді та спорту Ю.Сопільняк підняв питання необхідності внесення змін до Положень про постійні комісії міської ради в частині реєстрації присутніх та запрошених на засідання, їх участі в обговоренні питань порядку денного, порядку надання права виступу тощо. Запропонував головам постійних комісій спільно опрацювати відповідні правки та внести зміни. Депутат міської ради Н.Данасієнко зачитала свою заяву та заяву депутата міської ради К.Пастуха щодо виходу зі складу депутатської групи «За добре врядування» у зв’язку з відсутністю єдиних політичних поглядів.

Депутати міської ради О.Карнаух, О.Рубан, М.Терновий, Н.Тишкевич, Н.Тесленко, Н.Данасієнко підняли питання щодо: забезпечення порядку роботи під час проведення сесії міської ради та розгляду можливості встановлення дитячого майданчика на території смт.Знам’янка Друга за кошти міського бюджету; проведення 21.05.2016 року фіналу «Караоке-турнір-Знам’янка» в парку ім.. Т.Г.Шевченка; співпраці головних розпорядників бюджетних коштів з постійною комісією з питань бюджету та економічного розвитку міста; необхідності початку роботи з підготовки проекту рішення «Про затвердження Статуту територіальної громади м.Знам’янка» та подальшої роботи відділу архітектури та містобудування УМА та ЖКГ; розгляду та виконання, у встановлені терміни, депутатських запитів; якості виконання робіт з грейдерування вулиць зокрема щодо облаштування стоку для відведення талих та дощових вод.

З результатами поіменного голосування за проекти рішень, та за процедурні рішення, можна ознайомитися на сайті міської ради в розділі «Протоколи міської ради». Перелік прийнятих рішень буде оприлюднений в газеті «Знам’янські вісті», а з текстами рішень можна буде ознайомитися на сайті міської ради.

У роботі сесії міської ради також взяли участь: О.Дьячкова – прокурор Знам’янської місцевої прокуратури, В.Загородня – перший заступник міського голови, С.Гребенюк – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів, І.Ратушна – керуюча справами міськвиконкому, Л.Полєжай – в.о. головного лікаря КЗ «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка», працівники КП «Ринокторгсервіс», начальники та спеціалісти структурних підрозділів апарату управління Знам’янської міської ради, помічники-консультанти депутатів міської ради, представники засобів масової інформації, громадських організацій та міських організацій політичних партій.

На сесії міської ради були відсутні 4 депутати міської ради (за усним повідомленням: О.Щава та Т.Макарова – перебували за межами міста, В.Озеряний – на лікарняному, Є.Ліщенко – перебуває в зоні проведення АТО).

"ВК" у PDF