Знам’янський район
Влада

У Знам'янському районі вирішують питання пільгового перевезення

У Знам'янському районі вирішують питання пільгового перевезення
Нагальні питання щодо стану виконання умов договорів на перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах та забезпечення пільгового перевезення на території району порушив голова районної державної адміністрації О.Лукашов під час зустрічі із сільськими головами та перевізниками району, за участю голови районної ради С.Макаренка.
У Знам'янському районі вирішують питання пільгового перевезення
Автобусна маршрутна мережа району налічує 16 маршрутів, які працюють в звичайному режимі загального користування. Послуги з перевезення пасажирів надають 3 перевізники, а саме: ТОВ «Трепівська сільгосптехніка» (обслуговує 1 маршрут), ФОП Постика В.М. (8), ФОП Назаренко В.Г. (8).

У 2015 році відшкодування збитків за пільгове перевезення громадян здійснено за рахунок Державного бюджету на суму 679,5 тис. грн.

Начальник управління соціального захисту населенняя райдержадміністрації А.Іванова проінформувала, що відсутність фінансового забезпечення передбачених законодавством пільг на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян призвела до того, що з 1 квітня ФОП Назаренко В.Г., а з 19 квітня 2016 року ТОВ «Трепівська сільгосптехніка» та ФОП Постика В.М. припинили здійснювати перевезення пільгових категорій громадян, у тому числі й учасників АТО.

Разом з тим, були вжиті заходи щодо відшкодування пільгового перевезення з районного бюджету та за рахунок субвенцій, наданих сільськими бюджетами на ці цілі.

Станом на 23 травня 2016 року виділені кошти на загальну суму 73,1 тис.грн., а саме: кошти районного бюджету – 50 тис. грн., сума субвенцій сільських рад районному бюджету – 23,1 тис. грн., з яких у січні 2016 року використано 58,9 тис. грн.

В обговоренні порядку денного взяли участь сільські голови, депутати районної ради та перевізники району.

У Знам'янському районі вирішують питання пільгового перевезення

За пропозицією голови районної державної адміністрації О.Лукашова, керівники органів місцевого самоврядування та перевізники дійшли спільної згоди щодо механізму оплати за перевезення фактичної кількості населення пільгових категорій, починаючи з 1 червня 2016 року.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF