Світловодський район
Влада

Світловодськ минулого тижня: готуємося до Дня міста і… зими

"Понеділкову" оперативну нараду з керівниками комунальних підприємств, державних установ, управлінь і відділів міськвиконкому 23 травня міський голова Валентин Козярчук розпочав з позитивної інформації: починаємо ремонт покрівлі адміністративного будинку, до кінця літа відремонтуємо і утеплимо будівлю.
Плани з надходження коштів до міського бюджету виконуються

До міського бюджету у травні надійшло 3287,2 тис. грн. (68%), разом з Власівкою – 3753,9 (71%). Загалом за 5 місяців міська казна поповнилася 25333,2 тис. грн. (114,9%), разом з Власівкою сума надходжень становить 27578,3 тис. грн. (114,5%). Такі цифри навела начальник фінансового управління Наталія Яременко. Міська влада вчасно виплачує заробітну плату працівникам бюджетних установ, розраховується за енергоносії, але по субвенціям з державного бюджету виникли великі борги в управління освіти – 3621,00 тис. грн.; 860,9 тис. грн. у ЦРЛ; 115,6 тис. грн. у КЗ "ЦПМСД"; 813,8 тис. грн. у Терцентрі. Тож начальник фінуправління закликала керівників установ звертатися до обласних департаментів, своїх міністерств за допомогою.

"Світловодськпобут" поволі готується до зими

Виконується ремонт обладнання, незабаром розпочнеться ремонт теплотрас. Але на масштабні роботи потрібні кошти, рахунки ж підприємства заблоковано. Про це доповів генеральний директор Дмитро Дмитришин. Нагадав і про штрафні санкції у 3%, які доведеться заплатити газопостачальнику, якщо комунальні установи – боржники не "погасять" свої борги.

КП "Добробут" розраховується за тепло

Вперше за десяток років комунальне підприємство "Добробут", на балансі якого перебувають три гуртожитки за адресами: вул. Героїв України, 67, Приморська, 74 та 38а сплачує борги за теплопостачання. 213 тис. грн. підприємство отримало від держави у вигляді субсидій. Тож 120 тис. грн. буде перераховано "Світловодськпобуту" за минулий опалювальний період і днями – за поточний. Цією інформацією поділилася директор КП Людмила Безрукава.

Освіта готується до святкових заходів

Начальник управління освіти Геннадій Френкель повідомив, що ЗНО триває; 27 травня в школах міста пролунає останній дзвоник; 28 і 29 травня відбудуться випускні вечори. Управління готує пришкільні табори до роботи.

Отримати чек – не тільки право, а й обов’язок

Міський голова вкотре закликав всіх учасників наради підтримати його у прагненні навести лад в торгівлі. Кожен покупець повинен вимагати чек при купівлі товарів, особливо підакцизних: цигарок чи алкогольних напоїв. Тільки так можна наповнити міську казну податками. Він навів кілька прикладів з власного досвіду спілкування з продавцями. Крига скресла, тепер йому видають чеки при купівлі цигарок, чого раніше не було. Валентин Козярчук підкреслив: регулярно збираючи комісію зі сплати податків, він, по суті, виконує функції податкової інспекції і закликав її працівників активніше працювати в цьому напрямку. Податкова план травня місяця виконає, завірила міського голову заступник начальника ОДПІ Валентина Колєснікова і додала, що в зв’язку з реорганізацією інспекції, у штаті залишилося 17 працівників, тож навантаження на кожного зросло у 2-3 рази. До

Дня міста готуємося, ЖКГ реформуємо

Про це говорила заступник міського голови Анна Нестеренко. За розпорядженням міського голови у п’ятницю, 3 червня проводиться велике прибирання парку культури і відпочинку та Бульварного узвозу, адже саме в цих місцях будуть проводитися святкові заходи в День міста, 5 червня. Прибирання і фарбування автобусних зупинок підприємцями, які мають там свої кіоски.

Триває реформа ЖКГ. Створено 7 нових ОСББ, разом з робочою групою Анна Нестеренко провела збори мешканців 30 будинків, активність є. Минулого тижня вона провела нараду з головами ОСББ, прийнято рішення створити асоціацію чи спілку голів ОСББ, а потім провести форум з метою інформаційної підтримки реформи ЖКГ.

"ВК" у PDF