---
Влада

Олесь Довгий: Чорнобильці - це наша гордість і біль водночас

Олесь Довгий: Чорнобильці - це наша гордість і біль водночас
Скасування пільг ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС - це помилка, яку необхідно виправити. Про це заявив народний депутат із групи «Воля народу» Олесь Довгий.
Він нагадав, що нещодавно Верховна Рада відхилила закон про соціальний захист чорнобильців, не знайшовши 300 голосів для подолання вето президента.

«Я розумію позицію президента, який заявив, що чорнобильські пільги - це додаткові витрати з бюджету в розмірі 1,5 мільярда гривень. Однак питання полягає в тому, на кого ми економимо? На людях, які ризикували життям, рятуючи країну, і членів їхніх сімей? В адміністрації президента заявили, що запропонований закон порушує Конституцію України в частині про збалансованість держбюджету. А я вважаю, що неприйняття цього закону порушує конституційні права громадян України. Адже в Основному законі країни чорним по білому написано, що подолання наслідків Чорнобильської катастрофи - обов'язок держави», - зазначив депутат.

На його думку, якщо нинішній варіант надання пільг чорнобильцям є неефективним і застарілим, то потрібно знаходити новий, більш сучасний.

«Замість цього депутати просто викреслили чорнобильців зі списку пільговиків. І найгірше те, це сталося в знаковий рік - тридцятиріччя трагедії. Багато з тих, кому покладені пільги і компенсації, навпаки, сподівалися, що ця знакова дата підштовхне депутатів до більш активних дій щодо їх соціального захисту», - підкреслив Олесь Довгий.

Він закликав чорнобильців виходити на акції протесту, причому точкові - біля місця проживання тих депутатів, які не проголосували за закон про соціальний захист лівкідаторів і постраждалих.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF