Світловодський район
Влада / Суспільство

Незабаром сміттєзвалище стане законним

Незабаром сміттєзвалище стане законним
11 травня перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Орленко провів виїзне засідання робочої групи, яка створена при районній державній адміністрації з тим, аби контролювати стан виконання зобов'язань, взятих міською владою щодо упорядкування та узаконення міського сміттєзвалища, яке розташоване на території Павлівської сільської ради.
У виїзному засіданні взяла участь заступник міського голови Анна Нестеренко.

Як повідомив Олександр Плахотній, керівник міського комбінату комунальних послуг, який претендує на оренду цієї земельної ділянки, проект землеустрою вже фактично готовий – залишилося отримати кадастровий номер і відправити до обласної державної адміністрації на затвердження. Цю роботу планують закінчити протягом місяця.

З моменту, коли міське сміттєзвалище набуде офіційного статусу, міський комбінат комунальних послуг зможе укласти договір з Павлівською сільською радою на оренду земельної ділянки і візьме на себе виконання усіх зобов'язань щодо зберігання та складування побутових відходів.

Наразі, через відсутність будь-яких документів на це сміттєзвалище, там не проводяться роботи щодо пошарової пересипки сміття, тож воно у будь-яку мить може загорітися. Погода нині "грає" на боці жителів Свердлівки та м. Світловодська – через дощі та невисоку температуру активного горіння на сміттєзвалищі немає, лиш інде пробиваються крізь товщу сміття поодинокі струмені диму.

Наразі на прилеглій до сміттєзвалища території ведуться роботи по розчищенню дороги та вивезення сміття.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF