Знам’янський район
Влада

На апаратній нараді - про актуальне

На апаратній нараді - про актуальне
На нараді з керівниками структурних підрозділів райдержадміністарції, територіальних органів міністерств і відомств України в районі голова районної державної адміністрації О.Лукашов порушив низку актуальних питань.
На апаратній нараді - про актуальне

Перед початком апаратної наради керівник району повідомив присутніх про те, що урядом країни розглядається питання запровадження вагового контролю на автошляхах. Через перевантаження автомобільного транспорту відбувається руйнування дорожнього полотна. У 2016 році на ремонт та утримання доріг у Знам’янському районі передбачено 3,3 млн. грн.

Контроль за якістю проведення ремонту доріг голова райдержадміністрації буде проводити особисто.

Про першочергові заходи щодо впровадження Закону України «Про державну службу», який вступив у дію з 1 травня 2016 року, учасників апаратної наради проінформувала начальник відділу кадрової роботи апарату М.Волошенюк.

На апаратній нараді - про актуальне

Однією з основних змін нового закону про державну службу є розмежування політичних посад і посад державної служби. Крім цього, за новим законом має відбутися відокремлення посад державної служби від посад, що виконують функції з її обслуговування. Один напрямків нового закону про державну службу – покращення матеріального становища державних службовців завдяки збільшенню їхніх посадових окладів.

Начальник відділу освіти райдержадміністрації В.Сидоренко повідомила присутніх, що для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні зареєструвалися 197 учнів району, з яких 3 – не взяли участь з поважних причин. На території Знам’янського району відсутні пункти тестування. Тому випускників 11-х класів та педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів району організовано підвозили до пунктів тестування в м.Знам’янка.

Також, присутні розглянули питання стану надходжень та адміністрування акцизного податку від реалізації нафтопродуктів в районі.

Голова районної державної адміністрації О.Лукашов акцентував увагу керівників установ на результатах проведення в районі щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» та відзначив, що ця акція безстрокова.
Станом на 16 травня 2016 року на території району ліквідовано 32 несанкціоновані сміттєзвалища, зібрано та вивезено 0,810 тис.м3 побутових відходів.

– Для поліпшення санітарного стану території району необхідно постійно підтримувати належний санітарний та естетичний стан прибудинкових територій, дитячих, спортивних та господарських майданчиків, вулиць і доріг населених пунктів, кладовищ і пам’ятників та інших об’єктів, – наголосив очільник району.

Також, під час проведення апаратної наради голова районної державної адміністрації О.Лукашов порушив питання щодо якісного проведення оздровлення та відпочинку дітей влітку 2016 року, здійснення заходів у рамках відзначення Року англійської мови, активізації роботи з патріотичного виховання підростаючого покоління, своєчасного та якісного проведння опалювального сезону в осінньо-зимовий період 2016-2017 року, вчасного нарахування субсидій на отримання житлово-комунальних послуг громадянам району, проведення роботи щодо залучення населення до кредитних програм на придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів тощо.

За результатами розгляду питань наради голова райдержадміністрації О.Лукашов надав відповідні доручення керівникам структурних підрозділів райдержадміністарції, територіальних органів міністерств і відомств України в районі.

"ВК" у PDF