Світловодський район
Влада / Суспільство

Кличемо Довгого… східці світловодської 5-поверхівки відремонтувати… та лавочку поряд полагодити

Кличемо Довгого… східці світловодської 5-поверхівки відремонтувати… та лавочку поряд полагодити
На перший погляд, винесене у заголовок, змахує на абсурд. Але факт залишається фактом: питання ремонту східців під’їзду і лавочки на його ґанку бере під особистий контроль народний депутат України Олесь Довгий. Хіба, не абсурд?
Тож, для початку (насамперед – для міської влади) нагадаємо функції представника від відповідної території – депутата-мажоритарника у найвищому законодавчому органі країни. Так от, нардеп має насамперед перейматися прийняттям законів загальнодержавного масштабу, а нардеп-мажоритарник, до того ж, ще й має опікуватись конкретними теренами: ну, там якось фінансування додаткового "вибити" від різних міністерств, тутешню еліту пропіарити на рівні столичному – задля того ж таки "вибивання" додаткового фінансування, ну і щось подібне до цього.

А от коли народний обранець починає вирішувати, вибачте, "битовуху", тобто, питання, що знаходяться виключно у компетенції місцевої влади, то це, погодьтеся, скидається на такий собі абсурд із логічним, що витікає звідси запитанням: а на біса така міська влада?

… Є у Світловодську п’ятиповерховий житловий будинок за якихось сотню метрів від адмінбудинку – вулиця Бойка,2а. Його мешканці, а точніше, одного лиш його другого під’їзду, звернулись до мерії відремонтувати під’їздні східці – щоб не впасти з цокольного ґанку, через заржавілі його перила, додолу з майже двометрової вишини. Тоді, 6 липня 2013 року(!), мешканці до своєї заяви на ім’я тодішнього ЖЕКівського начальника Кармаліти Є.М. додали ще й обережне прохання: було б добре, якби ще би і лавочку біля входу до під’їзду відремонтувати.

Та народ у нас терплячий! В очікуванні мешканці того під’їзду перебували майже… півтора року аж поки, не дочекавшись (28 квітня 2015 року) не звернулися вище – до тодішнього міського голови Світловодська Котенка Ю.М. На їхнє прохання градоначальник великодушно відповів: до 30 серпня 2015 року все буде зроблено. Та не сталося, як гадалося! Тоді мешканці, вже з почуттям власної гідності, у День знань, 1 вересня, знову до мера із заявою, мовляв, пообіцяв – виконуй. Ну, а той "заспокоїв" – до 30 жовтня, цього ж-таки 2015 року все буде зроблено. І програв вибори – своїм головою світловодці у жовтні того ж року обрали підприємця, зовні міцного і незламного Козярчука В.В.

Але мешканці того злощасного під’їзду з, нагадаємо, пробудженим почуттям власної гідності та про всяк випадок, звернулись на саму "гору" – до народного депутата Довгого О.С. Він, у свою чергу, 20 жовтня 2015 року звернувся до міського очільника із зверненням, у якому, між офіційними рядками, рефреном звучало: та, хоч ти зроби отим людям добро! На що, вже новообраний мер Козярчук, відреагував "оперативно" – 3 грудня, що до 20.12.2015р. буде все зроблено.

Та історія, як то кажуть, має властивість повторюватись, а у нас таких історій хоч греблю гати. Побачивши чергову нульову результативність міської влади, нардеп ще раз, 26 січня вже цього року, звертається до мера. Пан Козярчук, з такою ж "оперативністю", 24 квітня (!) добре, що хоч цього ж року, перелічивши нудний перелік комунальних послуг, які зобов’язане надавати тому будинкові КП "Житлосервіс 2012", виніс невблаганний "вердикт", цитуємо дослівно: "Станом на теперішній час у підприємства відсутні кошти за рахунок яких можливо було б здійснити роботи, що не входять до затвердженого тарифу".

Он воно що! Виходить, оті перила "не входять до затвердженого тарифу"? А якщо хтось через їх відсутність, не доведи Господи, хтось постраждає, гримнувши униз з тієї майже двометрової вишини? Чи тоді ці перила увійдуть до затвердженого тарифу? Безумовно! Тоді ще й лавочка до нього увійде. Але у такому нещасному випадку таке реагування буде ґрунтуватися на кримінальних статтях про злочинну халатність.

…Звісно, народний депутат не зобов’язаний перейматися перилами та лавочками. Але чисто по-людськи (щоб горе не трапилось через халатність тих, хто зобов’язаний перейматися перелами та лавочками) нардеп Довгий, перелічивши реєстраційні номери трьох (!) відповідей мера Козярчука на таку ж кількість його звернень, зобов’язав свого помічника-консультанта Пустового А.В. неослабно тиснути на міську владу нагадуваннями забезпечити людей перилами для безпечного для них підйомом/спуском до другого під’їзду будинку на вулиці Бойка, 2а у Світловодську. Бо, що ж тоді – до ООН чи Ради Європи їм звертатися із своїми перилами та лавочкою біля під’їзду?

(Матеріал підготовлено на основі звернень мешканців і наданих по даному питанню документів від громадської приймальні народного депутата О.Довгого).

"ВК" у PDF