---
Влада

В області необхідно перейменувати ще 248 топонімічних об'єктів

В області необхідно перейменувати ще 248 топонімічних об'єктів
21 травня цього року закінчується термін третього етапу декомунізації. Обласною державною адміністрацією проаналізовано перейменування усіх топонімічних об’єктів Кіровоградщини, на які поширюється дія Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки". За результатами аналізу виявлено, що в області потрібно перейменувати ще 248 об'єктів.
Про це повідомив під час щотижневої апаратної наради перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко.

– Деякі райони і міста вже запропонували нові назви об’єктів, проте не всі. Неповну інформацію надали Вільшанський, Новоархангельський, Світловодський, Устинівський, Знам'янський райони та міста Кіровоград, Олександрія, Світловодськ, Знам'янка і Новомиргород, – зазначив Сергій Коваленко. – Прошу керівництво районів залучити громадськість до широкого обговорення та надати пропозиції до тринадцятого травня цього року.

За словами посадовця, 16 травня 2016 року заплановано провести засідання робочої групи, до якої увійшли краєзнавці, юристи, науковці, представники громадськості. Узагальнені пропозиції робочої групи буде враховано при підготовці проекту відповідного розпорядження голови облдержадміністрації.

"ВК" у PDF