---
Влада

З 1 травня вступив у дію новий закон про державну службу України

З 1 травня вступив у дію новий закон про державну службу України
Про головні новації у законі про державну службу учасників апаратної наради поінформував начальник міжрегіонального управління Нацдержслужби у Полтавській та Кіровоградській областях Володимир Люлька.
За словами посадовця, до цього часу державні службовці працювали за Законом про державну службу України, що був затверджений ще у 1993 році. – За цей час у законодавстві відбулося багато змін, зрозуміло, що оновлення потребувала й державна служба, – відзначив посадовець.

Серед основних змін, що торкнулися нового закону про державну службу, зокрема, розмежування політичних посад і посад державної служби. Окрім того, за новим Законом має відбутися відокремлення посад державної служби від посад, що виконують функції з її обслуговування.

Один з пріоритетних напрямків нового закону про державну службу – покращення матеріального становища державних службовців завдяки збільшенню їхніх посадових окладів. – Це є логічним рішенням, адже за відсутності мотиваційної складової надзвичайно складно втілювати будь-які реформи у державі, – зазначив керівник міжрегіонального управління Нацдержслужби. Також Володимир Люлька зупинився на першочергових кроках щодо впровадження нового законодавства про держслужбу.

Підсумовуючи вищесказане, голова облдержадміністрації наголосив на необхідності дотримання норм нового закону про державну службу України. – Ми маємо докласти всіх зусиль, аби Закон запрацював на території області у повній мірі, – підкреслив очільник області.

"ВК" у PDF