Онуфріївський район
Влада / Суспільство / Медіа

Свято зі сльозами на очах

Свято зі сльозами на очах
Урочистий захід, який проводили працівники Онуфріївського територіального центру до Дня Перемоги у Другій світовій війні, зібрав у святково прибраному залі будинку дитячої та юнацької творчості ветеранів, учасників війни, інвалідів війни, солдатських вдов, дітей війни, слухачів Університету третього віку, гостей і запрошених.
У фойє закладу всі, хто прийшов на свято, переглянули виставку бойових листків «Війна не обминула і мою родину», у яких слухачі Університету третього віку розповіли про своїх батьків, дідів, рідних і близьких, які воювали в період Другої світової війни.

Всіх гостей і запрошених на свято прийшли привітати голова районної державної адміністрації Самородченко Сергій Миколайович, голова районної ради Уткіна Тетяна Іванівна, голова районної організації ветеранів України Семенова Людмила Володимирівна, директор Онуфріївського територіального центру Данилів Наталя Олександрівна. Вони побажали всім присутнім міцного здоров’я, добробуту, родинного тепла, миру та злагоди.

Виступ учнів Онуфріївської загальноосвітньої школи зі своєю міні-програмою дав змогу присутнім здійснити хвилюючу подорож сторінками історії.
Ведучі свята Живан Л.І. та Ялисоветський В.М. запросили до виступу співочий колектив «Журавушку», пісні якого викликали у присутніх сльози на очах.

Повернення з війни батьків, дідів, чоловіків, синів, коханих було справжнім щастям у родині. А скільки їх не повернулося, загинуло, пропало безвісти. Пісня «Мой милый, если б не было войны», яку виконала Л.Я. Скок, викликала співчуття
і сумні роздуми у запрошених на свято.

Ведучі згадали про те, що з березня 2014 року наша країна знаходиться в стані неоголошеної війни. Сьогодні на Сході України йдуть військові дії, точуться бої. Сили АТО намагаються протистояти терористам і бойовикам. Жінки зі свічками у руках у своїх виступах звернулися до Бога і просили кращої долі для нашої держави, миру, спокою і єдності.

Сценка «Листи з фронту» була родзинкою заходу. Перед глядачами розгорнулося справжнє дійство періоду війни: листування матері із сином (Турлюн З.М., Матюха М.М.), хвилини перепочинку на війні, коли між боями військові могли і заспівать, і пожартувать, і потанцювать. Лунала весела «Смуглянка» у виконанні колективу «Журавушка», а «Синий платочек» у виконанні Гриценко О.С. запросив на вальс переодягнутих у військову форму учасників дійства (Хміль А.О., Горбуліну О.М., Скок Л.Я., Матюху М.М.). Фінал сценки – щаслива зустріч у День Перемоги матері із сином – викликала сльози навіть у самих учасників.

Вірш «Говорит мать», який прочитала Синипостіл Р.І., закликав від імені всіх матерів берегти мир на всій планеті.

Ветеранам, учасникам війни, інвалідам війни, солдатським вдовам, дітям війни, слухачам Університету третього віку, гостям і запрошеним працівники територіального центру вручили букети живих квітів, а ведучі поздоровили всіх іменинників травня з Днем народження. Для всіх присутніх та, зокрема, для іменинників лунали пісні, гуморески. Діти дитячого закладу «Калинка» зачарували гостей веселим танком.

Закінчилося свято однією із найулюбленіших пісень періоду Великої Вітчизняної війни – славнозвісною «Катюшею», яку підхопив увесь зал. Всіх присутніх працівники територіального центру гостинно запросили на польову кашу та духмяний чай, де продовжували лунати веселі пісні, вірші, гуморески. Гості і запрошені щиро дякували працівникам територіального центру за чудове свято, яке було влаштоване для них.
Свято зі сльозами на очах
Свято зі сльозами на очах
Свято зі сльозами на очах
Свято зі сльозами на очах
Свято зі сльозами на очах
Свято зі сльозами на очах
Свято зі сльозами на очах

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF