Онуфріївський район
Влада

Відбулася колегія РДА

Відбулася колегія РДА
29 квітня 2016 року під керівництвом голови районної державної адміністрації Сергія Самородченка відбулося засідання колегії районної державної адміністрації. У її роботі взяли участь голова районної ради Тетяна Уткіна сільські, селищні голови, начальники відділів та управлінь районної державної адміністрації, керівники підприємств, установ, організацій району та директори загальноосвітніх навчальних закладів.
На засіданні колегії було розглянуто питання:

- про виконання програми соціально-економічного розвитку Онуфріївського району та підсумки виконання місцевих бюджетів за І квартал 2016 року;
- про виконання районної Комплексної програми реконструкції мереж зовнішнього освітлення Онуфріївського району на 2011-2015 роки;
- про стан розвитку дошкільної освіти в районі.

З першого питання поінформували присутніх начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Нестерова О.В. та начальник управління фінансів райдержадміністрації Калантаєвська С.М.

В своєму виступі Оксана Вікторівна зазначила, що виконання завдань і повноважень, які були поставлені в програмі соціально економічного розвитку Онуфріївського району на 1 квартал 2016 року, здійснювалося в умовах складної економічної ситуації, значного коливання курсу гривні, підвищення тарифів на енергоресурси, перевезення пасажирів, житлово-комунальні послуги, цін на товари. Проводячи аналіз розміру заробітної плати по обліковому колу сільськогосподарських підприємствах можна зазначити, що за січень - березень 2016 року середньомісячна заробітна плата становить 3100,00 грн., що на 9% більше проти показника за січень – грудень 2015 року (2846,00 грн.), тобто робота в даному напрямку проводиться, і наразі маємо хоч невеликий, але ріст заробітної плати. Районною державною адміністрацією також продовжується робота щодо підвищення заробітної плати до поставленого завдання (4131 грн..) по сільськогосподарським підприємствах та проводяться особисті зустрічі з керівниками сільськогосподарських підприємств. Крім проведення засідань робочої групи з керівниками фермерських господарств, сільськогосподарських підприємств постійно проводиться роз’яснювальна робота щодо недопущення виплати заробітної плати «в конвертах» та належного оформлення трудових ресурсів. Надалі головний економіст району провела детальний аналіз показників районної програми.

Про виконання місцевих бюджетів за 1 квартал 2016 року доповіла начальник управління фінансів райдержадміністрації Калантаєвська С.М. Так надходження податків і зборів та інших обов'язкових платежів до загального та спеціального фондів бюджетів усіх рівнів по району склали 11775,0 тис. грн., у тому числі до місцевих бюджетів надійшло в контингенті 7801,4 тис. грн., до державного — 3973,6 тис. грн.

Протягом I кварталу 2016 року відбулося зменшення податкової заборгованості по доходах місцевих бюджетів на 63,5 тис.грн., або на 10,6 %, яка станом на 01 січня 2016 року склала 601,8 тис.грн. Обсяг податкових надходжень до місцевих бюджетів у розрахунку на 1 жителя району за січень-березень 2016 року становить 384,47грн. Виконання плану I кварталу 2016 року по доходах місцевих бюджетів в цілому по району забезпечено на 97,6%. За звітний період до зведеного бюджету надійшло 32500,1 тис.грн. (план – 33284,0 тис. грн.), у тому числі :
- до загального фонду 32050,3 тис. грн. (97,6%),
- до спеціального фонду – 449,8 тис. грн. ( 99,1%).

Про виконання районної Комплексної програми реконструкції мереж зовнішнього освітлення Онуфріївського району на 2011-2015 роки доповів начальник відділу містобудування, архітектури та ЖКХ райдержадміністрації Явтушенко М.І.. Загалом за вказаний період було освоєно 1709,38 тис. грн.бюджетних коштів, встановлено 860 нових світлоточок , реконструйовано 38,6 км ліній зовнішнього освітлення. По виконанню заходів даної програми відмічено роботу сільських рад - Омельницької, Млинківської Камбурліівської, Куцеволівської, Василівської, Зибківської, Деріївської сільських та Павлиської, Онуфріївської селищних рад.

При реконструкції електроліній впроваджувались сучасні прилади обліку електроенергії - зональні лічильники. У вуличному освітленні впроваджувались енергозберігаючі освітлювальні прилади. Поряд з цим, в окремих населених пунктах району світлоточки зовнішнього освітлення встановлювались на опорах ліній електропередач з використанням засобів обліку індивідуальних споживачів, що є грубим порушенням «Правил улаштування електроустановок».

Про стан розвитку дошкільної освіти в районі доповіла начальник відділу освіти райдержадміністрації Самородченко О.Г..

Станом на 01 квітня 2016 року в 10 дошкільних навчальних закладах (з них 4 – НВК «ЗНЗ-ДНЗ») виховується 371 дитина, що становить 60% від кількості дітей від 3-ох до 6-ти років (624 особи), 47 дітей охоплені соціально-педагогічним патронатом. З метою підготовки дітей до навчання у школі на базі Василівської, Вишнівцівської, Омельницької та Павлиської загальноосвітніх навчальних шкіл здобувають дошкільну освіту 42 дитини шостого року життя. Таким чином, діти старшого дошкільного віку 100% забезпечені дошкільною освітою. А всіма формами дошкільної освіти охоплено 74% дітей району від 3-ох до 6-ти років.

Перед дошкіллям стоїть завдання охопити всіма формами дошкільної освіти 95% дітей віком від 3 до 6 років та 100% дітей старшого дошкільного віку, ліквідувати черги до дошкільних навчальних закладів, забезпечити електронну реєстрацію дошкільних навчальних закладів, створити комфортні умови для навчання дітей, що сприятиме соціалізації дітей, їх повноцінній підготовці до навчання у школі.

По всіх питаннях, що були розглянуті на засіданні, прийнято відповідні рішення.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF