---
Влада

В облдержадміністрації узгодили заходи безпеки при організації та проведенні ЗНО

В облдержадміністрації узгодили заходи безпеки при організації та проведенні ЗНО
Сьогодні під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулася нарада з питання координування дій для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2016 року.
У засіданні взяв участь директор Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти Анатолій Анісімов, а також представники регіональних управлінь Національної поліції України, Державної служби з надзвичайних ситуацій України, Служби безпеки України та відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації. В он-лайн режимі учасниками наради були посадовці, які відповідають за організацію ЗНО в районах та містах області.

– Наше з вами завдання – підготувати проведення зовнішнього незалежного оцінювання в області таким чином, щоб діти почували себе комфортно і впевнено. Цей комфорт, цю впевненість і безпеку ми повинні їм гарантувати, – підкреслив Сергій Коваленко на початку засідання.

Посадовець також зазначив, що вже проведено значну роботу щодо організації ЗНО в області, основна сесія якого відбуватиметься з 5 травня до 17 червня: визначено 43 пункти тестування, підготовлено 1540 науково-педагогічних працівників, які будуть залучені до процесу оцінювання, проведено реєстрацію учасників на основну сесію у кількості 6572 особи.

За словами директора Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти Анатолія Анісімова, безпеку перебування дітей та громадський порядок на пунктах тестування забезпечуватиме Державна служба охорони, біля пунктів – підрозділи Національної поліції України. На кожному пункті тестування повинен чергувати медичний працівник, що є в компетенції департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації. До початку тестування усі приміщення буде обстежено на відсутність вибухонебезпечних предметів чи інших речовин, які можуть загрожувати життю і здоров'ю учасників ЗНО.

– Обласна державна адміністрація розробила схему взаємодії екстреного оповіщення причетних до організації безпеки на пунктах тестування, усі будуть працювати за цією схемою і чітко реагувати на всі виклики, які можуть виникнути. Вона дуже проста і зрозуміла, – підкреслив Анатолій Анісімов.

Обговорювалося і питання підвезення учасників ЗНО до пунктів тестування, зокрема, використання шкільних автобусів чи інших видів транспорту. За визначення місць для паркування цього транспорту та безпеку дорожнього руху при перевезенні учасників тестування відповідатимуть органи Національної поліції України.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF