Знам’янський район
Влада

Відбулася чергова одинадцята сесія Знам'янської міської ради сьомого скликання

Відбулася чергова одинадцята сесія Знам'янської міської ради сьомого скликання
Під головуванням міського голови Сергія Івановича Філіпенка, відбулася чергова одинадцята сесія Знам’янської міської ради сьомого скликання. Міський голова розпочав пленарне засідання з привітання депутатів міської ради В.Мацка та О.Антоненка з Днем народження.
Відповідно п.3 до ст.35 Регламенту Знам’янської міської ради сьомого скликання, прийняття рішень відбувалося шляхом поіменного голосування шляхом оголошення позиції депутата.

До порядку денного сесії Знам’янської міської ради сьомого скликання було включено 26 проектів рішень. Міська рада підтримала зі змінами та доповненнями 21 проект рішення та 9 депутатських запитів. Не підтримала – 3 проекти рішення, 1 проект рішення був знятий з розгляду суб’єктом подання.

Депутатами було прийняті рішення про: створення Наглядових рад при комунальних підприємствах Знам’янської міської ради; впровадження системи електронних закупівель в інтересах територіальної громади м. Знам’янка; затвердження Положення про он-лайн Інтернет трансляцію засідань сесій Знам’янської міської ради; внесення змін до рішення міської ради від 25.12.2015 року №56 «Про міський бюджет на 2016 рік»; внесення доповнення до Програми економічного і соціального розвитку м.Знам’янка на 2016 рік; зміну назви Знам’янської ЗШ І-Ш ступенів №3 Знам’янської міської ради Кіровоградської області на НВК «Знам’янська загальноосвітня школа І-Ш ступенів №3 – гімназія» Знам’янської міської ради Кіровоградської області; реформування друкованого засобу масової інформації, редакції газети «Знам’янські вісті», засновником якої є Знам’янська міська ради; внесення змін до рішення міської ради від 24 січня 2014 року №1204 «Про затвердження «Міської комплексної програми розвитку засобів масової інформації – редакції газети «Знам’янські вісті» у м.Знам’янці на 2014-2017 роки.

Широке обговорення відбулося під час розгляду проекту рішення «Про припинення комунальних підприємств «Ринокторгсервіс», «Знам’янська міська друкарня», «Ритуал», «Житлово-експлуатаційна контора №1» шляхом приєднання до Комунального підприємства «Комбінат комунальних послуг», який, в подальшому, був підтриманий більшістю голосів. Відповідно до прийнятого процедурного рішення міської ради «Про надання слова запрошеним та встановлення тривалості їх виступів», депутати заслухали думку з даного питання приватних підприємців міста В.Дубка, В.Білана, керівників КП «Ринокторгсервіс» та КП «ЗЖЕК №1» І.Савельєва та Е.Дегтяря, учасників бойових дій В.Крижана, Ю.Бурунсуса, начальника фінансового управління Т.Іваськів, секретаря житлового будинку №7 по вул. Трудовій Н.Іванову. Виступаючі, піднімали питання подальшої політики тарифоутворення КП «Комбінат комунальних послуг», бажали отримати роз’яснення щодо: доцільності приєднання підприємств; подальшої долі приватних підприємців, що здійснюють свою діяльність на території КП «Ринокторгсервіс»; якості послуг, що будуть надаватися в подальшому; комплексного обстеження стану житлового фонду міста за участю депутатів міської ради; фаховості управлінського персоналу КП «Комбінат комунальних послуг», який буде здійснювати координацію різних напрямків діяльності підприємства.

В обговоренні вищезазначеного питання взяли також участь депутати міської ради Н.Тесленко, Л.Семиніна, Н.Данасієнко, які зазначили свої причини не погодження необхідності прийняття даного рішення у зв’язку із: запереченням щодо об’єднання різнопрофільних підприємств; підготовці техніко-економічного обґрунтування необхідності прийняття даного рішення не в повному обсязі; думками трудових колективів підприємств, що приєднуються до КП «Комбінат комунальних послуг». Депутат обласної ради А.Тесленко звернув увагу присутніх на необхідності врахування висновку профільної комісії – постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та охорони навколишнього природного середовища Знам’янської міської ради сьомого скликання ( гол. А.Тесленко) з даного питання, яка запропонувала зняти дане питання з розгляду сесії та відправити на доопрацювання.

Депутатом міської ради С.Кліпацьким було наголошено на тому, що не голосування за проект рішення щодо приєднання чотирьох комунальних підприємств до комунального підприємства «Комбінат комунальних послуг», буде означати, у тому числі, і те, що депутати погоджуються зі станом речей в галузі та вважають, що її реформування та заходи з оптимізації – не потрібні, а якість послуг і стан справ на кожному з цих підприємств повністю задовольняє мешканців міста. Відзначив, що підтримує: необхідність прийняття даного рішення, але вбачає за необхідне в подальшому забезпечити підтримку приватним підприємцям, які працюють на території КП «Ринокторгсервіс»; встановлення обґрунтованих тарифів за користування місцями на території даного комунального підприємства залежно від їх розташування по відношенню до центральної вулиці міста; заборону здійснення торгівлі за межами визначеної ринком території; подальший розвиток надання якісних та різноманітних послуг в сфері торгівлі на території нашого міста.

Міський голова С.Філіпенко, відповідаючи на запитання виступаючих, звернув увагу на необхідності проведення якісних змін у місті, виборі виконавців робіт виключно виходячи з економічно обґрунтованої позиції встановлення вартості робіт, як під час експертного обстеження ліфтів міста, так і під час виконання інших робіт, надання послуг чи придбання товарів. Запевнив присутніх приватних підприємців у тому, що саме вони, зможуть надавати пропозиції по розподілу прибутку, який буде отриманий від діяльності ринку, та визначати напрямки його використання. Звернув увагу присутніх на необхідності: цільового використання коштів міського бюджету; можливості запровадження розрахунків за допомогою карткових рахунків під час сплати за користування торговим місцем; розширення видів робіт та послуг, що буде здійснювати КП «Комбінат комунальних послуг».

На сесії міської ради також було підтримано та взято до відома: звіт міського голови С.Філіпенка про роботу виконавчих органів за 1 квартал 2016 року; інформацію секретаря міської ради Н.Клименко про стан виконання депутатських запитів; інформацію начальника фінансового управління Т.Іваськів про виконання міського бюджету за 1 квартал 2016 року.

Депутати Знам’янської міської ради Кіровоградської області сьомого скликання звернулися до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо необхідності перегляду Державного бюджету на 2016 рік у частині змін у джерелах фінансування професійно-технічних закладів. Враховуючи соціальну значущість, актуальність зазначеної проблеми та з метою збереження мережі професійно-технічних закладів в місті Знам’янка, в яких навчаються 475 учнів, з яких діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування – 54 учня, депутати висловили думку щодо необхідності передбачення на законодавчому рівні та на постійній основі субвенції містам обласного значення для фінансування даних установ або передачі їх на фінансування з інших бюджетів відповідно до регіонального або державного замовлення.

Погодили депутати також і використання комунальним закладом «Знам’янська міська лікарня імені А.В.Лисенка» частини хірургічного приміщення для партнерської співпраці з ТОВ «Окомедікас».

Розглянувши питання, що стосуються галузі житлово-комунального господарства міста, прийнято рішення щодо виключення з переліку об’єктів комунальної власності міста житлового будинку №15 по вул. Привокзальна у зв’язку зі створенням у ньому ОСББ «Мирний-15», а також, у зв’язку з кадровими змінами, внесено зміни до складу ліквідаційних комісій по припиненню Знам’янських міських комунальних підприємств «Шляховик» та «Міська аварійна служба».

Депутати підтримали рішення про встановлення пам’ятного знаку на честь увічнення пам’яті випускника навчального закладу, учасника антитерористичної операції на Сході України, який загинув захищаючи суверенітет та цілісність держави - Капелюхи С.В. на фасаді Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня №4.
Розглянути та прийняли депутати міської ради більшістю голосів і рішення «Про умови оплати праці міського голови, секретаря міської ради, заступників міського голови та керуючого справами виконавчого комітету Знам’янської міської ради на 2 квартал 2016 року» та «Про затвердження структури та загальної чисельності Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів міської ради».

Враховуючи вимоги законодавства щодо прийняття рішень органів місцевого самоврядування в особі міських рад (ч.1 ст. 37 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні») питань, щодо найменування (перейменування) вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів та вимоги про включення до словника Єдиних та Державних реєстрів нерухомого майна котрі розташовані на даних вулицях, провулках, прийнято рішення «Про затвердження розпорядження міського голови від 18 лютого 2016 року №8 «Про перейменування вулиць та провулків м. Знам’янка»

В різному, міський голова С.Філіпенко ознайомив депутатів міської ради з листом Знам’янської районної ради про рішення, що було прийнято депутатами даної районної ради 21.04.2016 року «Про створення єдиного медичного простору». Секретар міської Н.Клименко, відповідно до Плану роботи міської ради на 2016 рік, запропонувала головам постійних комісій надати звіти про роботу постійних комісій до 10.05.16 року з метою підготовки відповідних проектів рішень; запросила прийняти участь у проведені міських заходів з нагоди відзначення 30-ї річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС, які відбудуться 26.04.2016 року. Перший заступник міського голови В.Загородня звернулася до депутатів міської ради з проханням надати допомогу 09 травня 2016 року щодо організації підвезення ветеранів на урочисті заходи, що відбудуться під час відзначення в місті 71-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі 1941-1945 років. Міський голова С.Філіпенко запросив депутатів міської ради прийняти участь у загальноміському суботнику, який відбудеться 23.04.2016 року.

З результатами поіменного голосування за проекти рішень, та за процедурні рішення, можна ознайомитися на сайті міської ради в розділі «Протоколи міської ради». Перелік прийнятих рішень буде оприлюднений в газеті «Знам’янські вісті», а з текстами рішень можна буде ознайомитися на сайті міської ради.

У роботі сесії міської ради також взяли участь: С.Гребенюк – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів, І.Ратушна – керуюча справами міськвиконкому, Л.Полєжай – в.о. головного лікаря КЗ «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка», працівники КП «Ринокторгсервіс», приватні підприємці міста, що здійснюють свою діяльність на його території, секретарі житлових будинків Г.Чаюк, Г.Литвиненко, голова ОСББ «Мирний-15» В.Штефанко, начальники та спеціалісти структурних підрозділів апарату управління Знам’янської міської ради, помічники-консультанти депутатів міської ради, представники засобів масової інформації, громадських організацій та міських організацій політичних партій.

На сесії міської ради були відсутні 3 депутати міської ради (О.Щава – причина відсутності не повідомлена, О.Карнаух – лікарняний; Є.Ліщенко – перебуває в зоні проведення АТО).

"ВК" у PDF