---
Влада

Законопроекти від "Волі народу"

Законопроекти від "Волі народу"
На минулому пленарному тижні парламент прийняв за основу ряд законопроектів, розроблених депутатами групи «Воля народу» у співпраці з представниками інших фракцій та груп.
Так, у першому читанні було прийнято проект закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення окремих категорій осіб із числа учасників антитерористичної операції», співавтором якого є народний депутат Євген Рибчинський. Проект пропонує надати особам, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, та членам їхніх сімей право на призначення пенсії за віком після досягнення чоловіками 55 років, жінками – 50-55 років.

Крім цього, Верховною Радою за основу прийнято законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель» за співавторства народного депутата Сергія Лабазюка. Згідно проекту, сільські, селищні та міські ради отримають повноваження із розпорядження землями державної власності за межами населених пунктів та повноваження змінювати цільове призначення земельних ділянок приватної власності.

Серед інших проектів, розроблених депутатами «Волі народу» та прийнятих парламентом за основу, – проект законів України «Про приватну детективну (розшукову) діяльність» та «Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

У другому читанні та в цілому прийнято проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку з метою першочергового забезпечення потреб оборонної промисловості та відбудови об'єктів інфраструктури. Співавтором законопроекту є народний депутат Олесь Довгий. Законопроектом пропонується встановити строком на три роки ставку вивізного мита на металобрухт розмірі 35 євро за тонну. Наразі вона становить 10 євро за тонну. Автори проекту сподіваються, що це сприятиме зниженню дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку.

"ВК" у PDF