Світловодський район
Влада

Коротко про Світловодськ минулого тижня

Криміногенна ситуація викликає тривогу; борги за тепло зросли; з вогнем починають жартувати – ці та інші теми піднімалися на "понеділковій" нараді 18 квітня у міського голови Валентина Козярчука.
ХВИЛИНОЮ МОВЧАННЯ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ВІТАЛІЯ КУЦЕВИЧА

Валентин Козярчук розпочав нараду з сумної новини: "З п’ятниці на суботу у своїй квартирі знайдено мертвим громадського діяча Віталія Куцевича. Що трапилося, розбирається поліція. Сподіваюся, що смерть ненасильницька, але всі варіанти можливі… Він боровся за права громадян, якраз були суди по "Світловодськпобуту". Виконавча влада, громадськість зачепили і підняли великий шар неподобств, які відбувалися раніше у нашому місті.. Сьогодні мав відбутися суд за його позовом. Завтра буде розглядатися ще один позов. Від виконкому буде юрист, будуть представники громадськості. Навіть без Віталія Васильовича ми будемо йти вперед у цих справах". За пропозицією міського голови присутні вшанували пам'ять Віталія Васильовича Куцевича хвилиною мовчання.

ОТРИМАЛИ "ПО ПОВНІЙ" ВІД ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

У четвер і п’ятницю минулого тижня в ОДА побували і міський голова, і його перший заступник Олена Балюк, і начальник Фінансового управління Наталія Яременко. За підсумками роботи отримали "по повній", сказав Валентин Козярчук. Розглядалися питання закінчення опалювального сезону і напрацьовані борги. А вони зросли з 14 млн. грн. 2015 року до 26 млн. грн. у році поточному. Освіта заборгувала близько 5 млн. грн., медицина близько 1 млн. грн. Як так сталося, спитав міський голова у Геннадія Френкеля. Відповідь про те, що держава не забезпечила субвенцією заробітну плату і витрати на енергоносії, абсолютно не влаштувала міського голову. Його підтримала Наталія Яременко, яка довела до відома зібрання точку зору обласної адміністрації: "Держава розрахувала все на одного учня вірно. Ніхто не буде фінансувати напівпорожні школи!" Валентин Козярчук навів приклад на третину заповненої школи №9, довгобуд школи №1, велику кількість гуртків, дітей у які, на його думку, водять по колу…

"Ми щотижня збираємо комісію, збільшуємо надходження до міського бюджету, але при такому розбазарюванні коштів все йде в діру. Від нас вимагають всі наявні гроші віддати за тепло, на дороги нічого не залишиться. Давайте свої пропозиції, включайтеся в процес, шукайте варіанти, об’єднуйте школи, закривайте. Банально опалювати порожні приміщення не можна!" – закликав головного освітянина міський голова. Начальник фінуправління ще раз порадила керівникам переглянути свої кошториси і розраховувати лише на свої сили. Олена Балюк додала, що є й заборгованість держави перед підприємствами-надавачами послуг, зокрема, 7 млн. грн. не отримало СП ТОВ "Світловодськпобут".

ДВІ ПОЖЕЖІ ЛІКВІДУВАЛИ СВІТЛОВОДСЬКІ ВОГНЕБОРЦІ

Володимир Дементій, начальник МРВ У ДСНС України у Кіровоградській області доповів про дві пожежі, що сталися в місті минулого тижня.

10 квітня ввечері, близько 17:10 на території одного із приватних господарств по вулиці Незалежності виникла пожежа. Вогнеборці локалізували пожежу о 17:28, а ліквідували її о 17:57. До ліквідації пожежі залучалася 1 одиниця техніки та 4 чоловіка особового складу. Вогнем було знищено покрівлю господарчої споруди на площі 12 м2. Причина пожежі встановлюється.

13 квітня о 12:55 служба "101" ДПРЧ-17 отримала повідомлення про пожежу на вулиці Миру. Горіла суха трава на площі 40 м2. До гасіння пожежі залучалося 1 одиниця техніки та 4 чоловіка особового складу. Силами вогнеборців о 13:40 займання було ліквідовано. Причина пожежі –необережне поводження з вогнем невстановленої особи .

"ВК" у PDF