---
Влада

Проблему збереження лісосмуг обговорили в облдержадміністрації

Проблему збереження лісосмуг обговорили в облдержадміністрації
Під керівництвом голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка відбулася нарада з питання несанкціонованих незаконних рубок в полезахисних лісонасадженнях області.
Зазначена проблема стала для нашого регіону надзвичайно актуальною, адже масштаби, у яких останнім часом проводиться незаконна вирубка дерев у лісосмугах, набула загрозливого характеру. Якщо цей процес не зупинити, то вже найближчим часом Кіровоградщина може позбутися полезахисних насаджень, що може призвести до вітрової ерозії ґрунтів та зниження їх родючості.

Полезахисні лісові смуги виконують важливі функції, зокрема, кліматорегулюючі, ґрунтозахисні та водоохоронні, і мають велике значення як для екологічної ситуації, так і агропромислового розвитку, що значно впливає на врожайність сільськогосподарських культур.

На сьогодні територія лісового фонду області складає 189 тис. гектарів, з яких 62,2 тис. гектари складають захисні лісонасадження.
Головною проблемою є те, що за полезахисними лісовими смугами не проводиться належний догляд і охорона від незаконних рубок практично не здійснюється.

Враховуючи вищезазначене, Сергій Кузьменко наголосив на необхідності об'єднати зусилля місцевих органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування та розробити комплекс заходів, спрямованих на запобігання знищенню та утримання в належному стані полезахисних лісових насаджень на Кіровоградщині.

"ВК" у PDF