---
Влада / Суспільство

Національні меншині області - за створення спільного меморіалу пам'яті загиблих через національну приналежність

Національні меншині області - за створення спільного меморіалу пам'яті загиблих через національну приналежність
За ініціативи громадської організації "Спілка вірмен України в Кіровоградській області" та за підтримки управління комунікацій з громадськістю ОДА в обласній державній адміністрації відбулося засідання "круглого столу" на тему: "Геноцид: Пам'ятаємо заради миру та безпеки!".
Організатори засідання ставили за основу в обговоренні ідеї популяризації миру, консолідації у міжнаціональному діалозі, подолання проявів ксенофобії.

Серед учасників – представники громадської ради при облдержадміністрації, керівники обласних громадських організацій національних меншин: вірмен, азербайджанців, болгар, поляків, ромів, єврейської спільноти, а також Кіровоградського обласного німецького культурного центру "Розвиток", Кіровоградського обласного російського центру естетичного виховання та обласного відділення Всеукраїнської організації "Руський рух України".

- Є багато історичних фактів, коли люди вбивали інших лише через національну приналежність – саме до цього ми маємо привертати увагу громадськості. Ми маємо вчити історії підростаюче покоління, аби вони розуміли увесь жах геноциду народів, - висловив свою думку голова громадської організації "Спілка вірмен України в Кіровоградській області" Тигран Хачатрян.

Про трагічні сторінки в українській історії крізь призму порушеної теми говорила заступник начальника управління комунікацій з громадськістю ОДА Ельза Лещенко, зокрема про Голодомор 1932 – 1933 років, згадала вона про депортацію кримських татар у 1944 році.

Серед питань, які обговорили учасники "круглого столу" - вшанування пам'яті загиблих через національну приналежність. Об’єднуючою для всіх була позиція – встановлення спільного меморіалу пам'яті у Кіровограді.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF