---
Влада

Редакторам комунальних друкованих видань області надали рекомендації щодо роздержавлення

Редакторам комунальних друкованих видань області надали рекомендації щодо роздержавлення
Сьогодні, 15 квітня, в облдержадміністрації відбувся семінар з питань роздержавлення комунальних друкованих засобів масової інформації за участі секретаря Національної спілки журналістів України Валерія Горобця, редакторів комунальних газет області та представників органів влади, які є співзасновниками видань.
– З першого січня цього року ми працюємо в умовах реформи. Виникає величезна кількість запитань – мені щодня доводиться відповідати на двадцять-тридцять дзвінків, – зазначив Валерій Горобець на початку зустрічі.

Редакторам комунальних друкованих видань області надали рекомендації щодо роздержавлення

Секретар НСЖУ повідомив, що на сьогодні 183 редакції комунальних ЗМІ (з 555, що підлягають реформуванню) заявили про бажання взяти участь у першому етапі роздержавлення, 45 уже подали повний пакет документів. А ще 126 редакцій поінформували про участь у другому етапі реформування.

– Ми бачимо, що реформа рухається, вона не завмерла, процес іде, – підкреслив Валерій Горобець.

Модератор зустрічі також зауважив, що до Закону України "Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ" буде внесено необхідні уточнення та поправки, а нині розробляється порядок надання адресної фінансової підтримки з державного бюджету редакціям комунальних газет, які будуть реформуватися. У подальшому ініціюється прийняття загальнодержавної програми "Мала преса", згідно якої надаватиметься підтримка газетам, що видаються в районах з кількістю населення менше 35 тисяч.

Редакторам комунальних друкованих ЗМІ секретар НСЖУ порадив скористатися дорожньою картою "15 кроків до свободи", де є необхідні методичні рекомендації стосовно роздержавлення та представлені зразки усіх документів, а також поінформував про ключові юридичні і майнові проблеми, на які потрібно звернути увагу під час першого етапу роздержавлення, та окреслив алгоритм подальших дій.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF