---
Влада

Уже влітку цього року 70 сімей військовослужбовців можуть отримати квартири у новозбудованому будинку

Уже влітку цього року 70 сімей військовослужбовців можуть отримати квартири у новозбудованому будинку
Про це голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко сказав під час перевірки стану готовності до введення в експлуатацію житлового будинку, розташованого в обласному центрі по вулиці Попова 16/17.
Будівництво цієї багатоповерхівки на 140 квартир для військовослужбовців за браком коштів було призупинено ще у 2010 році.

Уже влітку цього року 70 сімей військовослужбовців можуть отримати квартири у новозбудованому будинку

Хоча першу чергу на 70 квартир, загальною площею у 4074 кв. м. було введено в експлуатацію у ще січні 2011 року.
Добудова другої черги житлового будинку загальною площею 4611 кв. м. дасть змогу забезпечити житлом ще 70 сімей військовослужбовців Збройних Сил України. Наразі стан готовності другого корпусу на сьогодні складає 75%. Зокрема, залишаються невиконаними внутрішні оздоблювальні роботи, а саме, фарбування, оклеювання шпалерами, встановлення внутрішніх дверей та батарей опалення, а також проведення робіт із зовнішнього утеплення будівлі та благоустрою прилеглої території.

У минулому році на проведення будівельних робіт на зазначеному об’єкті було витрачено більше 11 млн. грн. Для завершення будівельних робіт та введення будинку в експлуатацію необхідно більше 7 млн. грн. Наразі, проект розподілу коштів на нинішній рік погоджений Мінфіном України та знаходиться на погодженні у Кабінеті Міністрів України.

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко висловив сподівання, що добудова даного житлового будинку буде здійснена одразу після затвердження Кабінетом Міністрів України проекту розподілу коштів на 2016 рік та виділення необхідних коштів з Державного бюджету України. – В разі наявності необхідних коштів підрядник готовий вже за два місяці завершити будівництво. А отже, влітку нинішнього року наші військовослужбовці отримають власне житло, на яке чекали багато років. Я вже дав відповідне доручення військовому комісару області та керівництву 3-го полку спеціального призначення, щоб вони розглянули питання стосовно тих військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції та потребують вирішення житлового питання, аби вони мали можливість якомога швидше отримати власне житло, – відзначив очільник області.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF